ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Mélyen tisztelt Elnök Úr! A választójogi törvényt a parlament alkotja meg, ha ilyen igényük van, módosítani szeretnék, kezdjenek hozzá, a kormány ebben nem kíván részt venni, ez nem a kormány feladata.
Ami a magyar fiatalokat illeti: szeretném világossá tenni, hogy az ország számára a gyermekek a legfontosabbak. Fontos, hogy minél több gyermek szülessen, minél többen nevelkedjenek föl itthon, minél többen kapjanak jó oktatást és megfelelő nevelést. (Bangóné Borbély Ildikó: Ez az, amire már esélyük sincs lassan!) Ezen áll vagy bukik Magyarország érdeke. Ennek megfelelően Magyarország mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa a fiatalokat: lakásprogramot indítottunk, a devizahitel problémájával egész Közép-Európában csak mi, magyarok tudtunk megbirkózni, a rezsit csökkentettük, a béreket jelentős mértékben emeltük, legutóbb éppen a minimálbért két esztendő alatt több mint 25 százalékkal. Nem hiszem, hogy a rendszerváltás óta volt olyan parlament, amely elmondhatta volna magáról, hogy olyan fontos törvényeket hozott a magyar fiatalok érdekében, mint a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt többsége mellett létező, mostani magyar parlament. Ezekre a döntésekre büszkék vagyunk.
Ami azokat illeti, akik külföldre mennek: én azt a hangütést, amit ön többedszer használ itt, nem tartom helyénvalónak. Szerintem tisztelet illeti azokat az embereket, akik vállalják azt, hogy a hazájuktól távol próbálnak boldogulni (Bangóné Borbély Ildikó: Mert nincs más választásuk!); megilleti őket a tisztelet azért, mert vállalják az ezzel járó nehézségeket; megilleti őket a tisztelet, ha tanulni akarnak, akkor azért, ha pedig a családjukról akarnak gondoskodni, akkor azért.
Azért dolgozunk mindannyian, akik itt ülünk a patkónak ezen az oldalán, hogy ezek az emberek, ezek a fiatalok, ha kint helytálltak, és eljön az idő, úgy érezhessék, hogy van értelme ismét Magyarországon folytatni az életüket. (Heringes Anita: Hogy leváltsanak titeket!) Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť