DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Engedje meg, hogy először beszéljek az intézkedéseinkről ezen a téren, és utána pedig az ön látogatásáról az intézményben, amelyet elfelejtett itt megemlíteni.
A magyar kormány számára elfogadhatatlan, ha bárhol, bármilyen módon gyermekeket bántalmaztak, éppen ezért a legszigorúbb törvényi szabályokat fogadtuk el a büntető törvénykönyvben, hogy mindenki, aki gyermekek sérelmére követ el bűncselekményt, a lehető legszigorúbb büntetéssel kell hogy szembenézzen. Lépéseket tettünk annak érdekében is a gyermekbarát igazságszolgáltatás kialakítása során, hogy minden ilyen bűntény felderítésre kerülhessen, hiszen sokkal könnyebb most már az eljárást lefolytatni, a gyermekek számára kevésbé traumatizáló, az akkori eseményeket kevésbé felidéző körülmények között tudják minden megyei rendőrségen elmondani azt az esetet, azt a történést, ami velük kapcsolatban lezajlott. Éppen ezért bízunk benne, hogy minél jobban meg tudjuk előzni a későbbiekben ezeket a bűncselekményeket, és minél jobban tudunk segíteni az áldozatoknak, de leginkább a megelőzés az, amire törekszünk.
Ebben az esetben is, amint a tények napvilágra kerültek, a SZGYF felfüggesztette az intézmény igazgatóját, új vezetőt nevezett ki ideiglenesen, pontosan azért, hogy tisztázni lehessen a körülményeket, és minden korábbi esetben, amikor hasonló eset fölmerült akár a nyilvánosság előtt, akár még korábban, mielőtt a nyilvánosság előtt fölmerült volna, mindig a lehető legszigorúbban eljártunk, és azonnal vizsgálatot rendeltünk el. Azon intézményvezetők, akik szabálytalanságot követtek el, az előző vizsgálatok során el lettek küldve az intézményekből, sőt van, aki azóta a börtönbüntetéssel is szembe kell nézzen.
Ebben az intézményben is volt egy korábbi vizsgálat, ennek nyomán került felmentésre az előző vezető, és 2016. november 16-án került kinevezésre az új. Ön is tudja, hogy későbbi tervünk a kitagolás, 77 milliárd forint van erre, hogy kis, családias intézményekben legyenek. Ön, ha jól tudom, 2016. november 17-én járt az intézményben, csakhogy utána ön az erről beszámoló Facebook-bejegyzését mintha törölte volna a Facebook-oldaláról. Ezzel kapcsolatban nyilván nekünk is lennének kérdéseink, de ebben az ügyben ugyanolyan szigorúsággal fogunk eljárni, mint a korábbiak során. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť