SZABÓ SZABOLCS

Full text search

SZABÓ SZABOLCS
SZABÓ SZABOLCS (Független): Köszönöm szépen. Természetesen pontosan tudom, hogy mi a továbbképzés meg a tanárképzés közötti különbség, lévén, hogy a tanárképzésben részt vettem, a tanártovábbképzésben meg nem, ezért tudom, hogy az mennyiben különbözik a tanárképzéstől.
Egyébként, amit meg a képviselő úr itt elmondott, elég hosszasan kellett neki kifejteni, ami persze kiderül a törvényjavaslatból is, hogy a kancellárnak mi lesz ott a feladata. Erről beszéltem, hogy lassan már mindent ő fog csinálni, és nem erről volt szó az elején, csak jelezném. Arról volt szó, hogy majd stemplizi a számlákat, és már nem erről beszélünk, már nem erről beszélünk, és folyamatosan minden egyes oktatásitörvény-csomagban, amelyben felsőoktatási-törvénymódosítás van, biztos, hogy van valami garantáltan, végignézhetjük az összeset, ami valamit megint ad a kancellárnak. Lassan eljutunk majd oda, hogy a rektori irodába is be fog költözni. Nyilván ezt nem önöknek mondom, ezt tudják, az első intézkedés lesz a felsőoktatásban, hogy a kancellárokat elzavarjuk. Ő nem része az egyetemi közösségnek, kívülről ültetik a nyakukba, ezért van probléma a kancellárokkal.
A másikat az előbb elfelejtettem mondani. Csak érdekességként jutott eszembe, hogy valóban beleírták a törvénybe a külföldi iskolai kirándulásokat, ez nagyon érdekes. Nekem ötször el kellett olvasnom, és még akkor se volt tiszta, jogásszal kellett egyeztetnem, hogy akkor a határon túli iskolai kirándulás meg a külföldi iskolai kirándulás, ami nyelvtanilag ugyanazt jelenti, jól el van-e különítve a törvényben; végül is addig csűrték-csavarták, hogy azt mondták, hogy igen, de ettől függetlenül nem tűnik túl jónak ez a szabályozás. Lehet, hogy valahogy jobban el kéne különíteni, hogy határon túli magyar területekre irányuló kirándulás és egyéb külföldi iskolai kirándulás, mert egyébként ugyanazt jelenti a kettő, csak mást értenek alatta a törvényben. Egy kicsit elegánsabban lehetett volna ezt megoldani. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť