KUNHALMI ÁGNES

Full text search

KUNHALMI ÁGNES
KUNHALMI ÁGNES (MSZP): Nagyon szépen köszönöm, elnök úr. Pósán úrra szeretnék reagálni, mindkét felvetésére. Az első az volt, hogy elmondta a számokat, mennyi főállású volt 2003-ban, 2010-ben és 2017-ben. Na most, a számsor csökkenése vagy növekedése - nagyon jól tudja ön, Pósán úr, hogy az utolsó szocialista kormány az üres álláshelyeket szüntette meg, ezt ön nagyon jól tudja.
A másik felvetésére, hogy hogyan maradhattak bent a mi rendszerünkben is még képesítés nélküli pedagógusok. Kérem, ennek két oka van. Az egyik az, hogy egy teljesen másik rendszer volt, ott történt meg ilyen, hogy képesítés nélkül lehetett tartani, mert önkormányzati fenntartás volt, ahol a polgármester a saját ismerősét berakta képesítés nélkül, de a törvény kötelezte egyébként, hogy nem lehet. Egy kivétel volt: a törvény kötelezte - és itt ez a kulcsmondat -, öt év alatt, ahogy ezt önök is mondják, el köllött végezni, kivéve, ha akkor már a rendszerben egy tárgyat képesítés nélkül 15 éve tanított egy pedagógus, és nyugdíj előtt vót. Na, ez volt az oka annak, hogy még bennmaradtak a rendszerben, de ezt a rendszert nagyon kell tudnia és ismeri is, Pósán úr.
A másik meg az, hogy az a baj, hogy most megint növekedni fog ezeknek a száma, és ez véleményem szerint akkor sem kívánatos, mert meg lehetne még máshogy is oldani. Köszönöm, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť