DEMETER ZOLTÁN

Full text search

DEMETER ZOLTÁN
DEMETER ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Tulajdonképpen nem is tartozna a parlament érdeklődésének körébe ez a kérdés, hiszen egy önkormányzat belügye, hogy vezetőjét hogyan számoltatja el. (Mirkóczki Ádám: Nem jól látod. Üljél le szerintem!)
Tekintettel azonban arra, hogy a minap Botka László polgármester az MSZP hivatalos kormányfőjelöltje lett, mégiscsak célszerű megvizsgálni szélesebb körben is a megbízhatóságát és szavahihetőségét, most, hogy így az ország vezető pozíciójára törekszik. Már a szegedi Fidesz is vizsgálta volna, hogy Botka László polgármesternek az eltitkolt tóparti telken, a felesége nevére íratott luxusterepjárón és a többmilliós Rolex órán kívül van-e még más olyan vagyontárgya, amelyekről elfelejtett beszámolni. Csakhogy a helyi baloldali többség összezárt, a szocialisták és a DK közösen megakadályozta, hogy az MSZP-s miniszterelnök-jelölt kellemetlen helyzetbe kerüljön.
Eközben az MSZP miniszterelnök-jelöltje homályos utalásokba bocsátkozik a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval való összefogással kapcsolatban. Szűkebb környezetében, Szegeden viszont ez a paktum már létrejött, hiszen a szocialisták a DK-val közösen akadályozták meg, hogy a polgármesternek színt kelljen vallania.
(9.50)
Pedig Botka László ismét lebukott, már nemcsak az autóját, a luxusnyaralásait, hanem a luxusóráit is kihagyta a vagyonnyilatkozatából. A legújabb hírek szerint az MSZP polgármestere az elmúlt évben két értékes budapesti lakást is kapott pedagógus szüleitől. Az egyik egy V. kerületi 100 négyzetméteres, a másik egy XIII. kerületi 48 négyzetméteres ingatlan, összértékük igen magas, akár 150 millió forint is lehet.
Félre ne értsék, nem az a baj ebben, hogy a szüleitől kap valaki lakásokat, hanem az, hogy az ilyen értékű vagyont nem tartja említésre méltónak az egyébként erre őt is kötelező nyilatkozattételben. Ez alapján joggal mondhatjuk, hogy sokakat érdekelne, vajon mennyi lehet Botka László valós vagyona, ha néhány milliós órákat, több milliós luxusutazást, illetve egy 25 milliós luxusautót egyszerűen kifelejt a vagyonnyilatkozatából. Ha megnézzük Gyurcsány, Bajnai, Medgyessy, Puch László, Boldvai, Simon Gábor példáját, azt is láthatjuk, hogy Botka László egyszerűen beállt ebbe a sorba.
Ha pedig a legújabb ígéretét nézzük, még ezt is felülmúlja azzal, hogy lebontaná a határzárat, ahogyan ő fogalmazott, a kerítést. Ezzel azonban Magyarország állampolgárainak a biztonságát tenné kockára. Gondoljunk csak arra, hogy éppen ezt a kerítést megkerülve és áttörve került Európa belsejébe megannyi szörnyű merénylet kitervelője és végrehajtója. Röszkénél hangosbemondón keresztül vezényelték a kerítés és a rendőri kordon áttörését. Ma, a manchesteri merénylet után még inkább látjuk, hogy ezt a kerítést nem lebontani, hanem megerősíteni kell. És bízunk abban, hogy a kerítésbontók soha nem lesznek Magyarországon miniszterelnökök, de még csak jelöltek sem.
Mindezek ismeretében és a be nem vallott vagyongyarapodás tükrében kérdezem, hogyan lehet valaki a magyar emberek biztonságának veszélyeztetésével, az országunk déli határánál fekvő város polgármestereként vagyoneltitkoló. Megismétlem tehát: miért nem vizsgálja a szegedi önkormányzat Botka László vagyongyarapodását? Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť