TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Örültem volna, ha Cseresnyés Péter válaszolja meg ezt a kérdést, mert a térségem képviselője, és fontos lenne neki is erre választ adni, hogy mikor építik meg Dél-Zalában azokat a kerékpárutakat, amiket már nagyon régóta ígérnek, de forrást még soha nem láttunk.
Igaz az is, hogy Nagykanizsa és Zalakaros között a régi M7-es van kijelölve kerékpárútnak, ami a kerékpáros-egyesületek vezetőjétől kapott információ alapján - és magam is tapasztalom - egyszerűen járhatatlan kerékpárral, mivel göröngyös, kátyús, buckás az út felülete, ezért tehát balesetveszélyes, és nincs összekötve egy olyan kerékpárúttal, amit használni tudnak azok a kerékpározni kívánó emberek, akik hét végén vagy bármikor sportolni szeretnének.
Ezért nagyon nehéz dél-zalainak lenni, mert úgy látjuk, hogy nemcsak egyéb más fejlesztésben, hanem még a kerékpárútban is visszafejlesztik azokat, amik voltak. Azért mondom, hogy visszafejlesztik, mert amely kerékpárutak épültek Kanizsa kivezető útszakaszán, azokat sem tartották karban az elmúlt 5-6 évben, sőt állaguk egyre rosszabb lett. Ezért tehát a kérdésem, tisztelt államtitkár úr, hogy kívánnak-e Dél-Zalában is fejleszteni kerékpárutakat, kívánják-e a meglévőket felújítani, vagy azokat a forgalmas helyeket, amely Zalakaros idegenforgalma miatt nagyon fontos lenne, hogy fel tudják keresni a Kanizsáról odalátogatók kerékpárral.
Azt gondolom, mindenképpen akár a sport, akár a szabadidő szempontjából nagyon fontos lenne, hogy Nagykanizsa térségére figyeljenek oda, a fejlesztést pedig végezzék el, mert különben ebben a térségben semmi nem várható a közeljövőben. Ezért kérem államtitkár urat, hogy válaszolja meg, akarnak-e ott fejlesztéseket végrehajtani, lesz-e forrás rá, hogy megnyugtassuk a kanizsai lakosságot. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť