GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Teleki képviselőtársam azzal fejezte be, én azzal kezdem, hogy a civil szférát hogyan és milyen formában érik támadások. Egyszerűen ezt másképp nem lehet megfogalmazni, csak úgy, hogy támadás orosz mintára. Úgy látom, elsajátították, hogyan és miképpen kell ezt tenni. Saját álcivil szervezetek sokaságát hozzák létre, közben pedig a létező, valós civileket megtapossák, azokat megpróbálják negligálni. De hát nem különb a dolog a tekintetben sem, amit a szerencsejáték-felügyelet tekintetében, a felügyeleti jog elvonása tekintetében már képviselőtársam említett az előbbiekben, Józsa képviselőtársam. Itt a NAV-tól való jogosítványelvétel, úgy fogalmazott, a gyanúra legalább alapot ad; hát én ezt kicsit másképp mondom, ez egyértelműen gyanú arra vonatkozóan, hogy mit is akarnak önök csinálni.
A bérek vonatkozásában, a 2,5 millió forintos nagyságrendek tekintetében nem véletlenszerű ez. Hiszen önök a pénzügyi szektort érintő 5 millió forintos bérviszonyokat is megteremtették, és még a Magyar Államvasutat is besorolták a pénzügyi szektor keretei közé. Mert olyan ember volt ott menedzsmentként, vezetőként, aki önöknek kedves volt, az önök kedvére volt.
És hát ne feledkezzünk el azokról a közpénzekről, amelyek, tudjuk, közpénz jellegüket elveszítették már az elmúlt időszakban. A Nemzeti Foglalkoztatási Alapon belül való finanszírozás kérdésköréről, államtitkár úr, nem lenne baj, ha még a vitában adna választ képviselőtársam kérdéseire. Mert miközben nem válaszolja meg ezeket a kérdéseket, aközben a Nemzeti Foglalkoztatási Alap tekintetében 2017-ről 2018-ra több mint 100 milliárd forintos csökkenést kell elkönyvelnünk. Jó lenne tudni, hogyan, miképp gondolkodnak erről. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť