BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Még néhány mondat a letelepedési kötvényről. Ugyancsak meghökkentő és óriási támadási felületet nyit a kormánnyal szemben, hogy most akarják korrigálni a letelepedési államkötvényekre vonatkozó felhatalmazó rendelkezéseket. Ez a jogalkotási hiba önmagában is kigúnyolható persze, erős retorikai túlzás, de az elmúlt egy évben zajló kötvénykibocsátás jogszerűsége is kétségbe vonható.
(15.40)
Továbbá a korrekció is mutatja, hogy eszükben sincs kivezetni a letelepedési államkötvényt a magyar jogrendszerből. Remélem, hogy erről is fog államtitkár úr néhány gondolatot szólni.
Államtitkár úr, szeretnék kérdést feltenni. Nem tartja megalázónak, hogy a saját kormánypárti képviselőik nincsenek itt ebben a vitában? A jövő évi költségvetés megalapozásáról beszélünk, és bent marad a kormánypárt részéről három-négy óra hosszan, ha jól számolom. Nem megalázó ez? Mi, ellenzéki politikusok, próbáljuk itt a megszabott időkereten belül elmondani a véleményünket, a Fidesz-KDNP padsoraiból még arra se méltatnak bennünket, egy-két képviselőn kívül - mert látom, hogy Hargitai képviselő úr még itt van -, hogy egyáltalán hozzászóljanak. Jobb lenne, ha be se nyújtanák. Minek?! Mi elmondjuk a véleményünket, maguk még a véleményüket se mondják el, mert körülbelül nincsen, nincs véleményük. (Vantara Gyula: Mihez? Miről? - Heringes Anita: Miről? Erről!) Képviselő úr, erről van szó, hogy lehet, hogy azt sem tudja, hogy melyik törvényről beszélünk most, mert csak kötelezően be kellett jönni, hogy ne legyenek üresek itt ezek a padsorok.
Még két mondat Hargitai képviselő úrhoz. Örülök neki, hogy belátta, képviselő úr, hogy a rokkantellátásba be kell avatkozni. Én csak azt sajnálom, hogy ezt a választások előtt teszik meg. Ez átlátszó, képviselő úr. Miért pont most? És képviselő úr, én azért szeretném ezeknek az embereknek a nevében kikérni, 10 százalékban sem tudták bebizonyítani a felülvizsgálatok alatt, hogy csalás történt volna ezekben az ügyekben. 10 százalékát sem, és a mai napig nem végeztek a felülvizsgálatokkal. Iszonyatos helyzetbe hozták ezeket az embereket, megalázó helyzetekbe, és lehet, hogy egyszer - remélem - az is kiderül, hogy hány áldozata volt ennek az átalakításnak Magyarországon. Iszonyatos nagy bűnt követtek el ezzel, amikor annak idején megváltoztatták az egész rokkantellátási rendszert, lényegében megszüntették, majd most, a választások előtt meg kegyet gyakorolnak, és azt mondják, hogy na, jól van, nem biztos, hogy teljesen jó volt így, és akkor valami úton-módon valamit csak adjunk ezeknek az embereknek.
Azt gondolom, államtitkár úr, remélem, hogy fog jó néhány kérdésünkre választ adni. Én örülök neki, hogy legalább maga végigülte ezt a vitát és végighallgatta. Ezt én becsülöm önben mindig évről évre, de azt gondolom, hogy jelzéssel élhetne a kormánypárti képviselők felé, valahol elmondhatná, hogy ez nagyon nincs rendben. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť