SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Mindenképpen hangsúlyozni kell az adótörvények mostani módosításánál, hogy a módosítások és a magyar adótörvény semmiképpen sem a fenntartható társadalom és a fenntartható gazdaság adótörvénye. Azt gondolom, hogy önök is jól látják és érzékelik, hogy a magyar társadalom szakad szét: egyre kevesebbeknek egyre több jut, Mészáros Lőrincnek egyik évről a másikra 100 milliárd forinttal gyarapszik a vagyona, miközben vannak olyan régiók, vannak olyan megyék Magyarországon, amelyek jelentősen elmaradnak az átlagtól, például Szabolcs-Szatmár megyében az átlagbér 100 ezer forinttal kevesebb, mint a budapesti átlag. A kormánynak olyan változtatásokat kellett volna, kellene bemutatnia és bevezetnie, amelyek a társadalom szétszakadását összébb húzza, és ezt a gyorsuló folyamatot jelentősen lelassítja. Azok a lépések, amelyeket önök itt most megtettek a minimálbéremeléssel, csak nagyon keveseknek segítenek, és ez általában az átlagbért nem fogja felhúzni.
Igenis, önöknek végig kellene és újra kellene gondolnia az egykulcsos személyi jövedelemadót, és szükség lenne a többkulcsos személyi jövedelemadó bevezetésére. Ma már egyre több szakértő, sőt a szakértők zöme és a pártoknak is a döntő többsége azt állítja, és amellé teszi le a voksot, hogy vissza kell állítani a többkulcsos személyijövedelemadó-rendszert.
A másik probléma a gazdaságnak a szétszakadása, az is szakad szét. Mint ahogy most jelezték, a múlt évi béremelés kapcsán 5 ezer kisvállalat és kisvállalkozó ment tönkre. Hogyha idén meg fogják valósítani a minimálbéremelést, akkor biztos, hogy ez óriási méreteket fog ölteni. Nem tudom, hogy önök akkor mit fognak mondani, mit fognak mondani, és hogyan fogják magukat mentegetni, hogy tönkreteszik a magyar kis- és középvállalkozók zömét, ahol a munkavállalók 80 százalékát foglalkoztatják Magyarországon.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť