GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Hargitai képviselőtársam, tudja, hogy mit örököltek önök, az ön szóhasználatával? Hát, megmondom önnek: 3000 milliárd forint magánnyugdíjpénztári megtakarítást, amit elkoboztak, azt, aminek a nagy részét elégették. Meg kell nézni, hogy mondjuk, az aranytartalékok tekintetében hol állunk, hogy állunk, mennyit csökkent az aranytartalék, ami az ország biztonságát adja meg. Meg kell nézni, hogy nominálszinten, mondjuk, hogyan nőtt az adósságállomány, a 2010-es 20 ezer milliárdról most már 28 ezer milliárd forintos nagyságrendre. És akkor, hogyha ezeket a számokat úgy egymás mellé pakolgatja, akkor kijön az, hogy tizenezer-milliárd forintos nagyságrendű pénz az, amit önök úgymond elkaszáltak. És akkor ezt vetítse le 10 millió emberre! Vetítse le 10 millió emberre, kezdjen el számolni, és akkor ki fog derülni az ön számára is, hogy milyen mennyiségű pénzt herdáltak el, és hogy ennek az eredményessége pedig hol van mindezzel szemben.
Hogy hol van mindezzel szemben? Mondom önnek, hogy ez is tiszta és világos legyen. Csak mondjuk, az Európai Unió, ha jól emlékszem, 263 vagy 273 - nem emlékszem a pontos számra - régiója közül Magyarországon négy régió a hétből az utolsó húszban van.
(13.10)
Mondom: Magyarországon ebből a 263 vagy 273 régióból a hét régiónk közül négy ebben az utolsó húszban helyezkedik el.
Ha önök valami normálisat, hasznosat tettek volna az ország számára és az emberek javára, akkor nem ez lenne a tükörkép, nem ez lenne a helyzet 2017-ről 2018-ra fordulva. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť