DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Elnök Úr! Felszólalásában olyan kérdésekről beszélt, amelyek alapjaiban határozzák meg Magyarország biztonságát, és ezzel kapcsolatban az elmúlt napok egyik súlyos fejleménye, hogy a Szocialista Párt belengette, hogy kormányra kerülése esetén lebontaná a déli határzárat. (Dr. Józsa István: Nem mondta, nem ezt mondta!) Ezt maga Botka László jelentette be. Úgy látszik, tisztelt MSZP-s képviselők, hogy nincs annyi terrortámadás Európában, ami ráébresztené az MSZP-t arra, hogy a bevándorlásnak súlyos biztonsági kockázatai vannak, amit nem szabad felvállalnunk. Lehet összevissza magyarázgatni, kontextus hiányára hivatkozni, utólag kozmetikázni, de a Reutersnek adott interjú felvételei egyértelműek: Botka László világosan kijelentette, idézem: természetesen azon lesznek, hogy a kerítés minél előbb lebontható legyen. Ezt mondta ő, ezek a szavak magukért beszélnek, ott állnak vádlóan az egész szocialista frakció feje fölött.
Szeretném önöknek elmondani, hogy a határzár jelentősen hozzájárult az elmúlt időszakban Magyarország biztonságához, a megépítése ugyanis jelentősen csökkentette a déli határra nehezedő nyomást. Nem az a baj, tisztelt baloldali képviselők, hogy Magyarország megvédi a határait, hanem az a baj, hogy az Európai Unió erre nem helyez elég hangsúlyt.
Botka László nyilatkozata, kijelentése egyébként nem egyedül áll a pusztában, mert súlyos előzményei vannak, mert mindannyian emlékszünk arra, amikor azt mondta, hogy Szeged lakosságát egyáltalán nem zavarták a bevándorlók, és egy 2015-ös interjújában azt is mondta, hogy fölösleges pénzkidobás a déli határzár megépítése. (Kunhalmi Ágnes: Az is!)
Tisztelt Ház! Jól tudjuk, hogy az uniós vezetők egy része a határvédelem helyett a betelepítési programokban látja a megoldást. Ezeket erőltetik, és a Magyar Szocialista Párt nagyon is partner ebben. Ez azt is jelenti, hogy Botka László nyilatkozata nem egy véletlen elszólás, hanem tudatos politikai cselekvés. (Tukacs István: Ez hazugság. Miért kell hazudni?) Mert mindannyian jól emlékszünk arra, hogy az MSZP hogyan próbálta gátolni a kvótanépszavazást. Arra is emlékszünk, hogy hogyan ellenezték a kvótaellenes alkotmánymódosítást.
De hogy egy frissebb példát mondjak, Korózs képviselő úr, egy olyan határozatot támogattak önök az Európai Parlamentben, amely felgyorsítaná a betelepítési programokat, amely megkönnyítené a családegyesítéseket, és egyébként a menekültek fogalmát nagyon széles körre kiterjesztené. Egyszóval: olyan intézkedéseket támogatnak önök, amelyek teljesen kiszolgáltatottá tennék Magyarországot. És erre az önök pártelnöke, Molnár Gyula az ATV-ben a minap még rá is erősített, amikor a betelepítési programokkal kapcsolatban azt mondta, hogy az uniós együttműködésben, ha vannak olyan elemek, amik nem annyira kedvezőek Magyarország számára, azokat bizony néha el kell fogadni. Tehát az MSZP szerint néha el kell fogadni, hogy a fejünk fölött hozzanak döntéseket rólunk. Márpedig szerintünk ezeket nem szabad elfogadni.
Lassan azért, hadd mondjam el önöknek, összeáll a kép: Botka László arra tesz ígéretet, hogy lebontja a határzárat, a párt elnöke, Molnár Gyula meg jelzi az Európai Uniónak, hogy a részéről elfogadhatóak a betelepítési programok. Ez a baloldal bevándorlási csomagja. Nem más ez, mint egy előre kitervelt összeesküvés az ország biztonsága ellen. (Tukacs István: Hazugsággyár, amit csinálsz!) Nemcsak mi, nemcsak mi (Közbeszólások az MSZP soraiból. - Az elnök csenget.), hanem minden magyar állampolgár joggal várja el az MSZP-től, a párttól is és a frakciótól is, hogy most tisztázza a Botka-nyilatkozat nyomán kialakult helyzetet. (Tukacs István: Fasisztoid! Fasiszták szövegelnek így, öreg!) Nyilatkozzanak - arra kérem önöket - arról, hogy kormányra kerülve tényleg lebontanák-e a kerítést, nyilatkozzanak arról, hogy Molnár Gyulával együtt tényleg bevezetnék-e a betelepítési programokat (Kunhalmi Ágnes: Varga Mihályt kérdezd! - Korózs Lajos: Jászfényszarun az Audiban dolgoznak!), és nyilatkozzanak arról, arra kérném önt is, Kunhalmi képviselő asszony, hogy valójában miről tárgyalt Botka László Brüsszelben. (Az elnök csenget. - Korózs Lajos: Nem szégyelled magad?!)
Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak! Mivel a migrációs válság tartósan velünk marad (Kunhalmi Ágnes: Szeretnéd!), és ahogy elnézem az elmúlt napok eseményeit, a következményei is velünk maradnak, az MSZP, a Magyar Szocialista Párt nem teheti meg, hogy ne adjon választ ezekre a kérdésekre. (Korózs Lajos: Süket vagy? - Tukacs István: „Audista” vagy?) Hogyha mégsem ad választ ezekre a kérdésekre, akkor az felér egy beismerő vallomással. Legalább ebben is tisztább a kép egy évvel a választás előtt. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiból. - Dr. Józsa István: Színtiszta hazugság volt, amit szóltál!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť