DR. MATOLCSY GYÖRGY,

Full text search

DR. MATOLCSY GYÖRGY,
DR. MATOLCSY GYÖRGY, a Magyar Nemzeti Bank elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Hát igen, ön akkor most visszatért a bűncselekmény helyszínére, érintette azt a bizonyos nagy országot. Ó, van ám még más nagy NATO-tagállam! (Derültség az ellenzéki padsorokban. - Burány Sándor: Orvost! - Harangozó Gábor: Ez az ember a jegybank elnöke?) Azt tudja rólam, hogy én megnevezem, ha meg akarom, az országot. Nem tettem, ön tudta. Még egyszer: honnan is tudta?
Tisztelt Képviselő Úr! Ön nem áll a törvény felett. (Derültség és közbeszólások a Jobbik padsoraiban. - Bangóné Borbély Ildikó: Te sem!) Nekem kötelességem válaszolni, de hadd tegyek fel kérdéseket! Föltettem, ön nem válaszolt rájuk. (Derültség az MSZP és a Jobbik padsoraiban. - Bangóné Borbély Ildikó: Fordítva ül a lovon. - Az elnök csenget.)
Ami pedig az MKB-t illeti, ez valóban egy sikertörténet. 400 milliárd forintos veszteség, egy külföldi tulajdonú bank, egy nem működő bank (Gőgös Zoltán: Ezért nem kell 5 milliót fizetni havonta.), és egy olyan átalakuláson ment át, amelynek révén nyereséges, kétszer annyit hozott az államkasszába, mint az a vásárlási ár. Ez sikertörténet, képviselő úr! Köszönöm szépen. (Zaj az ellenzéki padsorokban. - Bangóné Borbély Ildikó: Ez egy beteg ember. - Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť