TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: (Működik a mikrofonja.) Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Lám, mit hoz az élet, hiszen az LMP nagy támadója és ellenzője volt a budapesti olimpia rendezésének, és még a pályázat vissza sincs vonva, már az olimpiai pályázat megvalósításának egy részét követeli az LMP. (Schmuck Erzsébet: Bérlakásprogram!)
Éppen ezért a jövőre vonatkozóan azt javaslom, hogy előbb el kell olvasni egy ilyen pályázatot és azt, hogy ez mivel jár, milyen fejlesztésekkel jár, és mit hoz az országnak, és utána kell azt megtámadni, mert itt ön bizonyítja, az LMP bizonyítja azt, hogy előbb kell gondolkodni, és utána cselekedni.
Ami pedig a lakásépítési programot illeti, a kormány gondolkodása a következő. Tehát először is a sajátotthonteremtési programokat preferálja, ezért hozta létre a CSOK-ot, mert a magyar ember azt szereti valamiért, hogyha nem a máséban lakik, hanem a sajátjában. Erre való a CSOK. 2016-ban 36 ezer család jelentkezett, 87 milliárd támogatást igényeltek.
De a kormány az elmúlt időszakban azokon is segített, akik társadalmi okok miatt, például devizahitelezés miatt kerültek lehetetlen helyzetbe, hiszen az előbb említett Nemzeti Eszközkezelőnél 35 ezer bérlakás jött létre. De azokat a gazdaságpolitikai célkitűzéseket is támogatja a kormány, amikor a munkaerőhelyzet indokolja, hogy el kell hagynia valakinek a lakóhelyét, máshová kell költöznie, és ideiglenesen él, ott lakik munkásszálláson vagy más megoldást választva, ahol a munkahelye van. Itt pedig adókedvezményt biztosít, állami támogatási kedvezményt biztosít a kormányzat. Úgy érzem, úgy gondolom, hogy az elmúlt években ebben a kérdésben is felelősségteljes döntést hozott a kormányzat.
Ami pedig az olimpiarendezés helyett megépülő fejlesztéseket illeti, azokat pedig újra át kell gondolni kormányzati szinten, fővárosi szinten, és szükséges ezeket újratervezni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť