RIG LAJOS

Full text search

RIG LAJOS
RIG LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, államtitkár úr. Valóban nem erre a célra épültek, de erre a célra adta oda a család ezeket az építményeket annak idején az államnak. Azért mondtak le a privatizációról, hogy folytassák ezt a szakmai dolgot, amit eddig is tettek a szociális intézményekben.
Én azzal teljes mértékig egyetértek, hogy ennek a folyamatnak véghez kell mennie, de nézzük már meg: négy év alatt három főt sikerült így integrálni a társadalomba. Ön szerint ez egy gyors folyamat? Az ott lévő betegek körülbelül 90 százaléka 18 éves kora óta ott él, és jelen pillanatban már a többségük 50 éves. Állandó, 24 órás felügyeletre szorulnak.
Az nem megoldás abban a rendszerben, ahol a szociális dolgozók amúgy is kevesen vannak, hogy házakban helyezzük el, 6-12 fős házakban, és oda 3-4 gondozót teszünk melléjük. Ez szakmailag elfogadhatatlan és fenntarthatatlan is egyben. Nemcsak a kórházak nem tudják a minimálfeltételt biztosítani, ugyanúgy a szociális intézmények sem. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť