DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm, elnök úr, természetesen elfogadom a miniszter urat a válaszadó személyének.
Tisztelt Miniszter Úr! 2013 óta léteznek letelepedési kötvények Magyarországon. Már maga a születés is egy furcsa dolog volt annak idején, hiszen Rogán Antal akkor még frakcióvezetőként egyéni képviselői indítványt terjesztett be a parlament elé, majd ezt elfogadva a parlament meg is bízta magát Rogán Antalt - visszatért a feladóhoz -, illetve az általa vezetett bizottságot arra, hogy válasszon ki olyan közreműködő szervezeteket a letelepedési kötvények kapcsán, amelyek segítenek majd eladni a magyar állampapírokat azoknak a magánszemélyeknek, akik szeretnének Magyarországon letelepedni; nyilvánvalóan egyébként mindannyian tudjuk, egyfajta schengeni megkönnyített beutazási engedélyt vásárolni maguknak, méghozzá nagyjában-egé-szé-ben 300 ezer euróért.
Akkor még a megbízhatóság feltételei teljesen mások voltak itt a cégeknek, ezeknek a közvetítő cégeknek, ne felejtsük el, miniszter úr, amelyek a magyar állam nevében is járnak el és a magyar állammal szerződéses kötelezettségük van. Ezeknél a cégeknél még az nem volt semmifajta kritérium, hogy itt meg kellene ismerni a tulajdonosi hátteret. Itt offshore cégekről van szó nagyobbrészt, nem lehet tudni soha, hogy ki áll ezek mögött a cégek mögött. 6-7 ezer kötvényt értékesítettek körülbelül, a családokkal együtt olyan 17-18 ezer ember jött ide, ezt Pintér Sándor írta nekünk a válaszában, úgyhogy majdnem biztos vagyok benne, hogy jól számoltak.
Utána kampány is volt most, az elmúlt időszakban, hiszen ön is bejelentette októberben, hogy decemberben meg fog szűnni ez a fajta kötvény, a letelepedési kötvény, aztán kiderült, hogy csak megvizsgálni akarják, aztán majd márciusban fog megszűnni ez a kötvény, aztán most meg már április van, és még mindig lehet kapni. Úgyhogy nyilvánvalóan ez szezon végi kiárusításnak tűnik, de mégis azt szeretném megkérdezni, hogy miért kellett bevonni ezeket az offshore cégeket. Miért kellett ezt a konstrukciót létrehozni, és miért nem saját maguk adták el ezeket a papírokat?
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť