DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Államtitkár Asszony! Nemrégen a sajtó hosszasan taglalta, hogy kinek állhat érdekében az új ügyvédi törvény előirányzott változtatása, amely az eddigi összeférhetetlenségi szabályokon enyhítene. A tervezet alapján a jövőben az ügyvédek cégvezetői feladatokat is elláthatnának, amely alól egy részvénytársaság vezetése sem jelentene kivételt. A sajtóban találgatások jelentek meg, hogy egy ügyvédnek biztosan kapóra jönne a változtatás, mégpedig a Rogán Antal bizalmasaként emlegetett Kertész Balázsnak, akinek nemrégen le kellett mondania ügyvezetői posztjáról, amikor nyilvánosságra került összeférhetetlen pozíciója. Persze, a dolog lehet véletlen, mint annyi minden más hazánkban, de egy biztos: lennie kell valakinek, aki ezt a változtatást kiötlötte és beleíratta a javaslatba.
A Magyar Nemzet cikkére meglepő gyorsasággal reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda, kifejtették, hogy nem értenek egyet a módosítással. Azért megnyugtatóbb lett volna, ha maga Rogán Antal írja alá a közleményt, hiszen a sajtóban is az ő neve és baráti köre szólíttatott meg. Így a kabinetiroda válasza nem kielégítő ebben az ügyben. A közleményben azt is hozzátették, hogy javasolni fogják a kormánynak az eredeti szabályozás fenntartását. A sajtó Réti Lászlót, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökét is megkérdezte, aki egyértelműen kifejtette, hogy az egyeztetések során az ügyvédi kar nem kérte ezeket a változtatásokat.
Fentiek okán kérem államtitkár asszonyt, hogy adjon egyértelmű választ: ki rendelte meg az ügyvédi törvény összeférhetetlenségi szabályainak könnyítését, vagyis hogyan került be a tervezetbe ez a nem mindennapi változtatási javaslat? Érdekelne a személyes véleménye is, hogy a kialakult helyzetben fenntartják-e továbbra is a módosításnak ezt a szükségességét. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť