DR. SZABÓ LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZABÓ LÁSZLÓ
DR. SZABÓ LÁSZLÓ külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Érdekes kérdés, hogy lesz-e a brexit után brit beruházás. Hát persze, hogy lesz. Az élet nem fog megállni, és az előzetes tárgyalások, beszélgetések alapján én úgy veszem észre, hogy az összes többi európai uniós tagállam is ezt szeretné. Tehát itt nem az lesz most, hogy elvágunk mindent, és amint a brexit megvalósul, leállnak a gazdasági folyamatok Nagy-Britannia és az Európai Unió 27 tagállama között. Éppen ellenkezőleg: mindenkinek az az érdeke, hogy tovább folyjanak ezek a gazdasági folyamatok.
Nagy-Britannia egyébként az egyik legkomolyabb befektető Magyarországon, az 5-7. helyen van körülbelül a ranglistán, és látszik az, hogy folyamatosan, dinamikusan nő az érdeklődés a magyarországi beruházások iránt. Nagy öröm az számunkra, hogy innovatív és hihetetlen magas hozzáadott értékű beruházások jöttek az elmúlt években Nagy-Britanniából, és ez a gödöllői GlaxoSmithKline-üzem kifejezetten a legmagasabb hozzáadott értékűek közé tartozik. Az a beruházás, amiről ön beszélt, nemcsak komoly értékben, hanem a magyar hozzáadott érték tekintetében is hihetetlen sokat fog nőni. Ezek a vakcinák ugyanis háromszoros értékben fognak a jövőben exportkiáramlást jelenteni Magyarország számára.
Gödöllő térsége egyébként egy különösen fontos biotechnológiai központja lett Magyarországnak, nagyon komoly izraeli, olasz és nagy-britanniai beruházások vannak ott már biotechnológiában, gyógyszeriparban most is, és azt kell hogy mondjam, a valóban XXI. századi technológiával talán a világ legmodernebb elérhető technológiája működik most Gödöllőn, és az, hogy további ilyen beruházásokat tudott Gödöllő magához vonzani, ez azt is jelenti, hogy ez a tudásbázis és az ott dolgozó embereknek a hozzáértése most már világszinten is versenyképessé teszi Gödöllőt. Ez egy hatalmas nagy eredmény, és ezt meg kell tartani, és gratulálok ehhez a beruházáshoz. Köszönöm szépen a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť