DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Miniszter úr, a Zsolnay Manufaktúra elmúlt egyéves története eléggé kacifántos kálvária, hogy így mondjam. Nagyon sok minden megtörtént ott, viszont az a baj, hogy nagyon sok minden nem történt meg, hiszen a kormány mulasztásai, illetve a pécsi önkormányzat rossz döntései alapján eljutottunk egy olyan pontra, ahonnan - úgy gondolom - megnyugtató megoldás nagyon-nagyon nehezen lehet.
De vegyük szépen sorjában! Többször interpelláltunk itt a parlamentben is, és kértük önöket a szindikátusi szerződés alapján, amelynek a kormány is aláírója, hogy védjék meg a Zsolnay-gyárat, ne engedjék, hogy a Zsolnay védjegyét a többségi tulajdonos elvigye, kivigye az országból, levédje akár az egész Európai Unióra, akár Ázsiára és azzal ott kereskedjen. Nem tettek semmit. Azzal nyugtattak bennünket, nem lesz baj, higgyük el, jogászok hada dolgozik ezen az ügyön.
Kértük önöket, tegyenek azért is valamit, ha már a pécsi önkormányzat nem tesz semmit, hogy a szindikátusi szerződést a többségi tulajdonos tartsa be, a pénzbeli hozzájárulást vagy az apportot megfelelőképpen tudja a társaság rendelkezésére bocsátani. Ebben sem történt semmi, de kötbért sem kértek, pedig megszegte a szerződést. Ezzel együtt eljutottunk odáig, mi feljelentést tettünk, ellenzéki képviselők, és most eljutottunk odáig, hogy a múlt héten kiment a NAV, több mint 40 munkatársát a Zsolnaynak kihallgatta, meghallgatta, majd ezek után egy botrányos közgyűlésen Pécs megyei jogú város kisebbségi tulajdonos kizárását kezdeményezték a Zsolnay Manufaktúrából.
Vannak mindenfajta kérdések természetesen, de szeretném megkérdezni, hogy mik a kormány tervei. Igazak-e azok, amiket hallunk, hogy megvan már a vevő a Zsolnay-gyárra? Igazak-e azok a hírek, hogy kiköltözik a Zsolnay-gyár Pécsről, Pécs belvárosából kiköltözik a Déli Ipari Parkba? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Igaz-e, hogy Pécs el akarja adni a saját üzletrészét? Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť