LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Igen tisztelt elnök Úr! Kedves Képviselőtársam! Először is arra szeretném felhívni az Országgyűlés figyelmét, amit ma már itt a tisztelt Házzal Orbán Viktor miniszterelnök úr aláhúzott, ez pedig az, hogy 2016 minden bizonnyal az összes rendelkezésünkre álló nyílt és fedett információ alapján olyan év, amikor a bevándorlási krízis, az illegális migráció újabb és újabb, erősebb és erősebb nyomást fog jelenteni az Európai Unióra, így benne Magyarországra is.
Ami a helyzet megítélését illeti, azt gondolom, nem igazságos képviselő úrnak az a kimondott és ki nem mondott kritikája, hogy Magyarország nem állt helyt a határvédelemben, tekintettel arra, hogy folyamatosan ezekben az órákban is az európai sajtó, különösképpen a német nyelvű sajtó össztüzet zúdít Magyarországra azért, mert Magyarország a saját útját járva próbálta megvédeni hazánk határait. A magyar kormány volt az első olyan kormány Európában, amely érdemben nyúlt a határrendészet és a határbiztonság kérdéséhez, és egy műszaki határzárral, egy élőerős védelemmel és egy jogi rendszer fölállításával, ennek a három eszköznek az együttes alkalmazásával sikerült megakadályoznunk azt, hogy a bevándorlók az ország határait átlépjék.
Emlékszem azokra a vitákra, amikor azt mondták, hogy nem tudja megoldani a kerítés a problémát. Mi azt reméltük, hogy 20 százalékra esik vissza a korábbi 100 százalékhoz képes a bevándorlók aránya. Abban a pillanatban, amikor a horvát-magyar határszakaszon megépítettük a kerítést, a bevándorlók más útvonallal próbálkoztak, mint ahogy a magyar-szerb határon is sikeresnek minősíthetjük a védekezést, ami ráadásul általam közvetlenül ismert. Nem vitatom a tényeket, tekintettel arra, hogy a térség biztonsága különleges kihívás az ottani rendészeti szerveknek, így a Lukács János által vezetett Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak.
Szeretném aláhúzni azt a belső biztonsági szervezetrendszerbeli változást, hogy a magyar rendőrségen belül az önálló határrendészeti határszázadok létrejöttek a migránsválság kapcsán, attól függetlenül, hogy önálló határőrség megszervezésére nem került sor. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť