DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretném azért kritikával is illetni a kormány magatartását. A kvótakereskedelem területén, még a kormányalakításukat követően közvetlenül elmulasztottak egy több tízmilliárdos lehetőséget. Elő volt készítve egy kvótaértékesítési csomag, még azelőtt, mielőtt beszakadt volna a kvótakereskedelmi piac, és addig bizalmatlankodtak - ezt most az államtitkár úrnak is mondom, aki valami korrupciós hegyekről beszélt itt az uniós pénzek kapcsán: itt a kvótakereskedelemben semmilyen korrupció nem lehetett, mert japán vevők voltak -, abban a hónapban még megvették volna, amikor a kormányukat megalakították - akkor még maga nem volt ott -, a következő két hónapban így beesett a piac, és nem adtak már érte szinte semmit. Úgyhogy észnél kell lenni ezen a területen, tehát ami a kvótakereskedelem árfolyamát biztosíthatja, azokban a lépésekben ott kell lenni.
(21.20)
Szeretném még felhívni a figyelmet a hőbányá-szat-ra. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy Magyarországnak a természeti, geológiai adottsága a hő-bányászatra kifejezetten alkalmas, relatíve vékony a földkéreg. Már léteznek a világban úgynevezett negyedik generációs földhőerőművek. Ezzel az egész főváros távfűtését el lehetne látni, és emellett még egy fél paksnyi villamos energiát is tudnánk termelni.
Ugyanígy nagy lehetőségünk van különösen Dél-Magyarország területén a naperőművek építésére. Ezek akár kicsi, fél megawatt alatti, akár nagyobb méretben gazdaságosan tudnak működni, és érdemes kihasználni rá az uniós támogatásokat, különösen a villamos vezetékkel még nem rendelkező tanyák esetén, tehát a tanyavillamosítási programra is kiterjeszthető a naperőművek felhasználása. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť