IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Mindenképpen örömmel hallom azt, hogy ha jól értelmezem az államtitkár úr szavait, nem fog csökkenni a közismereti tárgyak óraszáma. Látjuk majd, ha ez pontosan megjelenik. Eddig nyilván sajtóinformációkra alapoztuk ezt.
Viszont ami miatt nem tudom elfogadni, államtitkár úr, a válaszát, az az alapvető különbség, amivel önök a szakképzésre tekintenek. Csak hogy néhány kulcsszót vagy néhány szóösszefüggést kiemeljek abból, amit használ: a gazdaság szolgálatában, vagy: a munkaerőpiac által kívánt. Azt gondoljuk, hogy a XXI. században is nagyon fontos egyrészt látni azt, hogy nem fejen állnak a dolgok, tehát azt gondoljuk, hogy a gazdaság szolgálja az embert, és nem pedig az embereket kell úgy alakítani, hogy a gazdaságot szolgálják. Ez egy alapvető eltérés.
A másik, amire felhívnám az államtitkár úr figyelmét, hogy Nyugat-Európában, nálunk sokkal fejlettebb társadalmakban egy szakmunkás életében legalább hatszor képzi át magát. Minél szélesebb lehetőséget kell arra hagyni, hogy ezt meg tudja tenni. Hogyha ezt leszűkítik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), akkor nagyon kevés lehetősége lesz az elhelyezkedésre. (Taps az LMP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť