TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Valóban így van, hiszen a három hitelminősítő intézet sajnos 2011-ben a 2010 előtti gazdaságpolitikának az eredményeként a befektetésre ajánlott kategóriából kivette Magyarországot, és csak 2012-ben, illetőleg 2014-ben indult vissza a folyamat, és adott pozitív jelzéseket az ország gazdasági állapotáról, a hitelminősítésről. Jó reményünk van arra, ahogy ön is említette, hogy ebben az évben mindhárom hitelminősítő, a Moody’s, a Standard & Poor's és a Fitch Ratings is változtatni fog ezen a besoroláson, és Magyarország vissza fog kerülni a befektetésre ajánlott kategóriába.
Ez is azt jelzi, hogy a kormány gazdaságpolitikája helyes úton marad, helyes úton van, helyes úton is marad, és ezt most már nemcsak a belföldi befektetők és vállalkozások, hanem a külföldi hitelminősítőik is el fogják ismerni, és már részben el is ismerték. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť