DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Azt nem csodálom, hogy ön nem szeretne sem az adókedvezményekről, sem a különböző pótlékokról, sem az ágazati bérpótlékról, sem a bérkiegészítésről hallani, hiszen ezek mind-mind olyan lépések voltak itt, a Parlament falain belül, amelyeket a Jobbik frakciója nem támogatott. Pedig sokaknak azok a 14-16 vagy 30 ezer forintok, amelyek akár bérpótlékként, akár a kiegészítésként megjelentek a fizetésében, igenis érezhető előrelépést jelentettek. Azt nem csodálom, ha önök az ebben tanúsított ellenző magatartásukat nem szívesen hallják vissza a Parlament falai között. Ami a követeléseket illeti, tisztelt képviselő úr, ami a tárgyalásokat illeti, ha tájékozódna, szerintem ön tájékozódik, csak direkt hallgatja el, ugye, hétfőn lesz a következő fordulója a tárgyalásoknak, a korábbiakban is folyamatosak voltak. A kormány részéről Nyitrai helyettes államtitkár úr vezette a kormányzati tárgyalódelegációt, és a túloldalról is a szakszervezetek részt vettek ezeken a tárgyalásokon. Tehát folyamatos volt az előző hónapokban, azt is mondhatom, akár az előző egy esztendőben a párbeszéd és a tárgyalássorozat.
(14.00)
A szakszervezetek az elmúlt héten módosították a követeléseiket. Ez jogilag azt jelenti, hogy egy új tárgyalássorozatot kell elkezdeni új tárgyalók kijelölésével. Úgy látom, hogy ők ezt a részt nem így értelmezik, hiába van új követeléssor, nem kívánnak új tárgyalássorozatot indítani. Mi a sztrájktörvény szerint természetesen ki fogjuk jelölni azt a tárgyalót, aki a szakszervezetekkel le kell hogy üljön, és utána nyílik bármilyen, akár figyelmeztető, akár más sztrájkra lehetőség. A mi álláspontunk szerint a sztrájktörvény arra nem nyújt lehetőséget, hogy az egyik héten bejelentem, a másik héten pedig sztrájkolok.
Ami a béremelés kérdését illeti: egy elég széles körű egyeztetést fogunk a következő hetekben elindítani és folyamatosan továbbvinni, hosszú távú kérdéseket is megvizsgálva mind az egészségügy, mind a szociális szféra területén, amelyben pontosan egy ilyesfajta többletforrásból finanszírozható bértömeg-emelkedés belső arányait is szeretnénk megvitatni a szakszervezetek képviselőivel. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť