DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! A polgári kormány azért indította el most januárban az új otthonteremtési programot, mert azt szeretné elérni, hogy minden magyar család saját lakáshoz vagy házhoz jusson elérhető áron. A program a kormány szándékainak megfelelően a gyermekvállalást is ösztönzi, ami azért fontos, mert ismerjük, hogy a hazai népesedési adatok nem elég jók. Éppen ezért a CSOK-igénylés feltételrendszerének meghatározásakor a kormány igyekezett a lehető legtágabb körnek lehetőséget biztosítani az otthonteremtésre, ezáltal is segítve a gyermekvállalást.
E cél érdekében nem tartjuk helyesnek kizárni az otthonteremtési programból azokat sem, akik büntetőjogi mentesítésüket követően sikeresen újraintegrálódtak a társadalomba. Ez az álláspont egyébként nem megy szembe a kormány általános álláspontjával, miszerint a bűnözőknek börtönben a helyük. Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy amennyiben beemelnénk az önök javaslatát a rendeletbe, az hátrányos helyzetbe hozhatná az egykori bűnelkövetők gyermekeit is. Zárójelben szeretném megjegyezni, hogy az önök javaslata alapján annak a volt jobbikos képviselőnek a gyermeke is hátrányos helyzetbe kerülhetne, akit 2011-ben elítéltek hivatalos személy elleni erőszakért.
Ami a nem magyar állampolgárokat illeti: úgy gondoljuk, hogy azok, akik a magyar jogszabályokat tiszteletben tartva, törvényesen tartózkodnak hazánkban, és munkájukkal Magyarországot kívánják gyarapítani, megérdemlik azt a lehetőséget, hogy igényelhessék a családi otthonteremtési kedvezményt.
Engedje meg, hogy nem önfényező információként, de mégis tényközlésként arról tájékoztassam, hogy az idei első két hónapban, tehát a bevezető szakaszban több ezer igénylést fogadtak már be a bankok otthonteremtési támogatásként, mintegy 6 milliárd forint értékben, és a támogatások 55 százaléka nagycsaládosokhoz kerül, tehát minden második, új ingatlanhoz CSOK-ot igénylő nagycsaládos vagy nagy családban szeretne élni, ez egy fontos tény. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Ebből is jól látszik, hogy bár lehetnek véleménykülönbségek az egyes részletkérdésekről, de az otthonteremtési program érdemi segítséget nyújt a gyermeket vállaló családoknak. Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť