DR. BITAY MÁRTON ÖRS

Full text search

DR. BITAY MÁRTON ÖRS
DR. BITAY MÁRTON ÖRS földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Először is, Kishantos nem nyert semmilyen pert, ugyanis az ő szerződése lejárt. Ezt bírósági eljárásban elég nehéz lenne perrel igazolni, hogy mégsem, miután lejárt neki. Ebből kifolyólag az a kérdése, hogy milyen kártérítésre tarthat igényt, szintén értelmezhetetlen, hiszen, mint ahogy említettem, lejárt a szerződése, lejárt szerződés után pedig nem fizetünk kártérítést.
Egyébként, amit kiemelt, az 450 hektárról egy darab 27 hektáros birtoktest és egy per. Kétségtelen, hogy ez problémát okoz, és egyáltalán nem örülünk neki, hogy egy családi betéti társaság végül elvesztette ezt a 27 hektárt, nevezetesen azért, mert pályázatának akárhányadik oldalán egy adat közlésének nem tett eleget. Egyébként nem építőipari vállalkozásról van szó, hanem egy vadonatúj bt.-ről, és pont ez okozott problémát a pályázat kitöltésénél. De természetesen tudomásul vesszük a Kúria ítéletét.
Ezzel ellentétben viszont szeretném felhívni a figyelmét, hogy van nyolc nyertes birtokpere az államnak vagy az új gazdáknak, van nyolc nyertes pere arra vonatkozóan, hogy ezeket a birtoktesteket jogszabály szerint adta-e bérbe, illetőleg van hét nyertes pere, mert bár nem nyert az illető kft., de ismerjük azt a hozzáállást, hogy ha én nem nyertem, akkor próbáljuk meg, hogy más se nyerjen, így egyesével mindenkit megpróbált megtámadni. A bíróság az összes többi birtoktestnél elutasította, mert nem talált semmi kivetnivalót benne.
Ami pedig az árképzést illeti, tisztelt képviselő úr, magam is csodálkozom az ügyészség véleményén, de tiszteletben tartom, hogy hogyan lehet egy nyilvános árverésen hűtlen kezelésről beszélni. Mert ha egy összegért valakinek odaadok valamit, akkor azt mondom, rendben van, nézzük meg, hogy az összeg valós-e. De hogy egy nyilvános árverésen, ahol többen licitálnak, hogyan alakul ki a hűtlen kezelés esete, azt még nekem is értelmeznem kell.
Egyébként pedig az árképzésre vonatkozóan azt tudom mondani tényszerűen önnek, hogy a Nemzeti Földalapkezelő árai magasabbak, mint a Központi Statisztikai Hivatal átlag földárai, illetőleg a piacvezető bank átlag földárai. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(12.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť