DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Egy tipikus szocialista felszólalással állunk szemben. Feláll az MSZP egyik képviselője, mindegy is, hogy ki a frakcióból (Dr. Bárándy Gergely: Minthogy MSZP-s képviselő!), és azt mondja, 5,3 milliárd forintot költ szünidei gyermekétkeztetésre a kormány, és ez kevés.
Mennyit költött ugyanerre a szocialista kormány az 5,3-mal szemben? (Korózs Lajos: Feleennyi szegény gyerek volt!) 2,4 milliárdot. A 2,4 milliárd elég volt, az 5,3 milliárd nem elég a szocialistáknak. És mennyi volt az egész kassza? (Bangóné Borbély Ildikó: Annyi a rászoruló gyerek, államtitkár úr, hogy nem elég ez az összeg! - Az elnök csenget.) És mennyi volt az egész kassza, amit szociális étkeztetésre összességében költött a szocialista kormány? (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Teljesen rossz válasz!) 29 milliárd forint. Mennyit költ a Fidesz-KDNP-kormány? Több mint 70 milliárdot. (Folyamatos közbeszólások az MSZP padsoraiból.) És mit mondanak a szocialisták? Hogy az övék, a 29 milliárd elég volt, bezzeg a több mint 70 milliárd kevés a szociális étkeztetésre, a gyermekétkeztetésre.
Hány kisgyermeket, bölcsődés és óvodás kisgyermeket… (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) Köszönöm szépen, elnök úr. Hány bölcsődés- és óvodáskorú kisgyermek étkeztetését fizette ki 100 százalékban a szocialista kormány? 92 ezerét. Hányét fizeti ki a Fidesz-KDNP-kormány? 318 ezerét. A 92 ezer elegendő volt a szocialistáknak, a 318 ezer kevés. (Bangóné Borbély Ildikó: Hogy lehet valaki ennyire cinikus, államtitkár úr!) Ez egy olyan utca, amibe nem tudom, hogy miért mennek bele hétről hétre, kedves szocialista képviselőtársaim.
Ami pedig az önkormányzatok részvételét illeti: ahogy az előző számokból is kiderült, magasabb támogatási összeget kapnak a gyermekétkeztetésben részt vevők, mint valaha; emelkedett azoknak a szünidőknek a száma, ahol ezt az étkeztetést biztosítjuk, nemcsak nyáron, hanem mi ősszel, tavasszal és télen is biztosítjuk a gyermekeknek a szociális étkeztetést a szünidőben is. Azoknak az önkormányzatoknak, amelyeknek alacsony az adóerő-képessége, magyarul: a szegény települések önkormányzatainak, semmit (Bangóné Borbély Ildikó: Van olyan, hogy szegény település, államtitkár úr? Nincs ilyen Magyarországon, államtitkár úr!) nem kell hozzátenni. Semmit nem kell hozzátenni! Azoknál, amelyeknél van saját adóbevétel is, mert van ipar, mert van iparűzésiadóbevétel, és vannak saját bevételeik, ott egy részt hozzá kell tenni. De ott, ahol a legtöbb rászoruló gyermek van, ott semmit nem kell hozzátenni az önkormányzatoknak. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť