GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Harrach Képviselőtársam! Nem akarom más irányba elvinni ezt a vitát, ezért nem is fogok többet hozzászólni, de a tisztánlátás kedvéért és a való helyzet megvilágítása érdekében a bérkérdés kapcsán azért a következőt el kell mondjam.
Ha esetleg ön nem ismerné, akkor legyen világos ön előtt, hogy kiterjed ez a négy lépcső a kormányzásuk befejeztét követő időszakra is: 2018. XI. hónapjától és 2019. XI. hónapjától is kalkulált az egyik és a másik, már a cikluson túlnyúló bérfejlesztés. Tehát nem valótlant, hanem igazat mondtam. Ez az egyik probléma.
A másik probléma az, amiről Tukacs képviselőtársam beszélt, hogy ezek az emberek, a szakdolgozók nagyon nagy hányadban a minimálbér és a garantált bérminimum környékén keresnek. Ehhez a bérhez illesztetten azok a mértékbeli eltolódások, százalékbeli növekedések nem oly hatalmas pénzek, mint amilyeneket megpróbálnak elővezetni, és sajnos még nem is úgy jelennek meg, landolnak az ő kezükben, hanem bizonyos átcsoportosításokkal, egyebekkel csökkennek ezek a pénzek. Olyan csalódásokat okoznak emberek számára, hogy a reményt, amivel hozzányúltak ehhez a lehetőséghez, hogy milyen növekedés lesz a bérek tekintetében, annullálják, de inkább negatív indulatokat szülnek sok esetben.
Még egy dolgot hozzátennék. Az pedig az, hogy nézze meg, mondjuk, a gazdasági területen dolgozók vagy a technikai háttér területén dolgozók tekintetében, hogy milyen bérfejlesztést csináltak az egészségügy vonatkozásában, márpedig nélkülük nincs egészségügy: hét éve, mondhatom nyugodt lelkülettel, semmilyet.
Az utolsó mondatom pedig az, hogy ha a minimálbéres meg a garantált bérminimumos emberektől, maguktól tőlük és a munkaadóiktól nem vettek volna el több pénzt járulékteherként, amelyeket most megpróbálnak visszacsurgatni részben, akkor játszanának tisztességes játékot. Az elvett forrásból adogatnak vissza valamiket az emberek felé. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť