BOLDOG ISTVÁN

Full text search

BOLDOG ISTVÁN
BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Szeretném emlékeztetni képviselőtársaimat, hogy lassan egy éve több fizetést kaphatnának a kistelepülési polgármesterek, ha ott az ellenzéki oldalon akár egyetlen képviselő is akadt volna tavaly decemberben, amikor erről a kérdésről szavaztunk, aki megszavazta volna. Önök közül senki nem szavazta meg. Utána persze szép politikai kampányt építettek erre, mentek településről településre, és elmondták, hogy sajnálják, hogy nincs több fizetése a kistelepülési polgármestereknek.
Azt gondolom, hogy húsz év polgármesteri tapasztalattal nyugodtan mondhatom, hogy a kistelepülési polgármestereknek szükségük van arra, hogy főállásúak legyenek - bizonyos településeken, nyilván van, ahol erre nincs szükség -, és arra is, hogy elismert és méltó fizetést kapjanak a munkájuk után.
Büszke vagyok arra, hogy az én térségemben most, a népszavazáskor mind a 23 település polgármestere, köztük a kistelepülések polgármesterei is aláírtak egy nyilatkozatot, amelyben közösen kérték a választópolgárokat arra, hogy vegyenek részt a népszavazáson, és tettek is azért, hogy részt vegyenek. Ebből is látszik, hogy a polgármesterek, amikor nagy kérdésekről van szó, akkor össze tudnak fogni pártállástól függetlenül, teljesen mindegy, hogy a Jobbikból, a Szocialista Pártból vagy éppen a Fideszből jöttek. Ebből is látszik az, hogy ők mindig az emberekért dolgoznak, és mindig azon vannak, hogy minél többet tehessenek.
Az az igazság, képviselő asszony, az ön javaslata, ahogy én a bizottsági ülésen is elmondtam, elkésett. Ilyen javaslat már van a Ház előtt T/10533. számon, bizottsági ülésen is túl van, tárgysorozatba van véve a javaslatom, amely arra vár, hogy napirendre kerüljön. Azt gondolom, hogy ha úgy látják, hogy az nem megfelelő, akkor ahhoz kell majd, amikor elkezdjük tárgyalni, módosítókat benyújtani, nagyon szívesen veszem mint előterjesztő a módosítókat akkor természetesen.
Tehát azt kérem, hogy következőleg, ha a Ház elé kerül a javaslatom, akkor ezt támogassák, akár módosítót is adjanak be hozzá, és amikor szavazásra kerül a sor, akkor ne úgy tegyenek, mint tavaly decemberben, hogy nem szavazzák meg, hanem támogassák a szavazatukkal. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť