DR. APÁTI ISTVÁN

Full text search

DR. APÁTI ISTVÁN
DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A letelepedési kötvények az ön főnökeinek a legextrémebb szellemi melléktermékei, az elmúlt 26 év legveszélyesebb és legpiszkosabb üzletét jelentik. Veszélyesek, hiszen nemzetbiztonsági kockázatot rejtenek magukban, és piszkosak, hiszen tisztán láthatók a korrupciós szálak is. Sőt, ezenfelül még rendkívül aljas is, hiszen a hasznot privatizálják, mert az magánzsebekbe vándorol, míg a kötvények kamatterheit és a terrorveszélyt a társadalomra hárítják. Jól látható, hogy erről az üzletről nem hajlandók lemondani, még mindig fontosabbak a piszkos pénzek, a feketepénzek, mint az ország biztonsága.
Az Államadósság Kezelő Központ 271 ezer euróért értékesíti a letelepedési államkötvényeket kizárólagosan offshore hátterű cégeknek, majd ezek a teljesen feleslegesen, értelmetlenül, szükségtelenül közbeiktatott liechtensteini, kajmán-szigeteki, Sey-chelle-szigeteki, ciprusi bejegyzésű cégek 300 ezer euróért adják tovább saját kibocsátású értékpapírként, tehát nem a kötvényt, hanem az általuk saját kibocsátású értékpapírnak tekintett papírokat gazdag migránsoknak vagy éppen gazdag terroristáknak.
(Az elnöki széket Sneider Tamás,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Ezenfelül még 60-70 ezer euró ügyviteli vagy közvetítői díj is üti ezeknek a cégeknek a markát, ennyit még zsebre vágnak, így ügyfelenként körülbelül 27-30 millió forint közötti profitra tesznek szert.
A másik fő probléma ezzel a konstrukcióval az, hogy akár gazdag terroristák is bevásárolhatják magukat a schengeni övezetbe és természetesen Magyarországra, hiszen a letelepedési kötvények schengeni tartózkodási engedélyt biztosítanak, majd hat hónap eltelte után, tisztelt államtitkár úr, élethosszig tartó letelepedési jogosultságot, lehetőséget is szereznek ezek a személyek, szabadon utazhatnak, cégeket alapíthatnak vagy éppen terroristahálózatokat is építhetnek.
A számok egyértelműek. 2016. augusztus 31-ig 3915-en szereztek ilyen letelepedési engedélyt, de a családtagokkal együtt, a családegyesítések révén közel 18 ezer személyt jelent mindez. Az a legdurvább és legveszélyesebb ebben, hogy a legprofibban működő titkosszolgálatok is aligha tudják leellenőrizni a karibi térségekben, az afrikai térségekben vagy bizonyos ázsiai területeken azoknak az erkölcsi bizonyítványoknak, útleveleknek vagy egyéb dokumentumoknak a hitelességét, amelyeken ennek a kötvénynek a megvásárlása vagy a lehetősége alapul.
(15.00)
Tehát nem ellenőrizhető az tisztán, hogy eredeti és hiteles dokumentumokról vagy profi hamisítványokról van szó.
A következő kérdések merülnek fel tehát. Nem érzik azt rendkívül ellentmondásosnak, hogy amíg szavakban az idegen népesség betelepítése ellen harcolnak, addig családtagokkal együtt a Brüsszel által meghatározott mérték 14-szeresét engedték már be az országba? Ha önöket is annyira védenék a különböző állami szervek, mint egy átlagpolgárt, akkor is fittyet hánynának a terrorveszélyre? Mennyi pénzzel lennének elégedettek? Nem nyúltak még le eleget, tisztelt államtitkár úr? Nem tűnt még el elég pénz? Nem korrumpálódtak még eléggé? És tényleg, pénzért akár képesek lennének a szeretteiket is eladni? Várom mellébeszélésektől mentes, érdemi válaszát. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť