KUCSÁK LÁSZLÓ,

Full text search

KUCSÁK LÁSZLÓ,
KUCSÁK LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. november 17-én megtárgyalta az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló T/12731. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 21 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett, tehát ellenszavazat nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat tartalmazza egyrészről a Kulturális bizottság indítványát, amely többek között MSZP-s javaslatra megszünteti a hátrányos megkülönböztetést a készségfejlesztő iskolák tekintetében, és az odajáró tanulók is részesülhetnek a jövőben a szakképzési törvény szerinti juttatásokban. Továbbá javaslatomra pontosítja a tankerületi központok létesítéséhez, sajátos szervezeti működtetéséhez szükséges speciális szabályozást. Másrészről tartalmazza a nemzetiségi bizottság azon irományát is, amely a nemzetiségi önkormányzat által fenntartott iskolák esetében pontosítja az önkormányzat delegálási jogosultságát az intézményi tanácsba. Továbbá a TAB, tehát a Törvényalkotási bizottság saját módosítása a köznevelési intézmények adminisztratív terheinek csökkentését célozza, és ennek érdekében rögzíti azt, hogy a köznevelés információs rendszerében rendelkezésére álló adatok tekintetében nem lehet statisztikai adatszolgáltatást, adatfeldolgozást kérni a köznevelési intézményektől. Ha mégis szükség van ezekre az adatokra, például a fenntartó részéről, akkor az információs rendszer adatkezelőjéhez, vagyis az Oktatási Hivatalhoz lehet fordulni az adatszolgáltatás érdekében.
A törvénymódosítások célja a hatékony, a köznevelési rendszer minden szereplőjének megelégedésére szolgáló jobb működés biztosítása, egyes gyakorlati tapasztalatokra való reagálás, a jogalkalmazás egységesítése, egyszerűsítése érdekében. Ehhez kérem támogatásukat. Köszönöm szépen a figyelmet. (Dr. Vas Imre tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť