DR. SALACZ LÁSZLÓ,

Full text search

DR. SALACZ LÁSZLÓ,
DR. SALACZ LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Törvényalkotási bizottság 2016. november 17-ei ülésén a tagok vitát folytattak a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény és a hegyközségekről szóló 2012. évi CCXIX. törvény módosításáról szóló T/12730. számú törvényjavaslatról.
A bizottság a házszabály 46. §-a alapján 28 igen szavazattal, tehát egyhangúlag összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat tartalmazza a Mezőgazdasági bizottság módosító javaslatát, tehát bizottságunk elfogadta a kijelölt szakbizottság pontosítási javaslatait, amely legfőképp Font Sándor képviselő módosító javaslatait építette be. Ezenfelül helyesírási pontosításokat tartalmaz, valamint egységesen 2017. január 1-jére módosította a törvényjavaslat rendelkezéseinek hatálybalépését.
(19.50)
Tisztelt Képviselőtársaim! A bortörvény jelenlegi módosítása az eddig elért eredményeinek megőrzéséhez járul hozzá. A törvényjavaslat ugyan nem tartalmaz az ágazatra vonatkozó lényeges módosítást, ugyanakkor a mindennapi gördülékeny ügyintézést jelentősen elősegítik ezen módosítások.
Bízom benne, hogy ellenzéki képviselőtársaim is hozzájárulnak a kétharmados többség biztosításához, hiszen a törvényjavaslat összeállítása a szakmai szervezetek javaslatain alapul. Ennek eredményeképpen azt mondhatom, hogy egyértelmű szabályozás jött létre a szőlőtermelők érdekében. Kérem, a korábbi ígéreteikhez híven támogassák az előterjesztést. Köszönöm, hogy meghallgattak.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť