VARGHA TAMÁS

Full text search

VARGHA TAMÁS
VARGHA TAMÁS honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm szépen Vas Imre képviselőtársamnak, hogy ilyen kiválóan összefoglalta ennek a törvényjavaslatnak a lényegét.
Demeter Márta képviselő asszony talán a „csapda” szót nem használta, de semmiféle csapda nincs ebben a törvényjavaslatban, higgye el. Nem azért kerültek ezek most egymás mellé a honvédelemről szóló törvényben, mert azt gondoljuk, hogy ezzel szeretnénk a képviselőket arra kényszeríteni talán, hogy a nekik tetsző résszel együtt szavazzák meg a nekik talán nem tetsző részeket. Higgye el, amit ön úgy nevezett, hogy jogokat korlátozó törvénymódosítás, ilyen nincsen.
Azt gondolom, hogy az elmúlt egymásfél évben sokszor találkoztunk itt a képviselőházban, és felszólaltak a Honvéd Egészségpénztár tagjainak kártalanítása mellett, sosem mondtuk azt, hogy nem áll szándékunkban, mindig azt mondtuk, hogy dolgozunk rajta, hiszen a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség nem lehet ebben az ügyben hibás. Olyan megoldást kellett találni, ami jogszerű, és higgye el, hogy a kártalanítás törvénybe emelésével és azzal, hogy ezt a jogosítványt a honvédelmi miniszternek megadja a törvény, a következő lépés is meg fog történni, és a kormány a megfelelő jogszabályokat meg fogja alkotni ahhoz, hogy a kártalanítás megtörténjen.
Úgyhogy arra kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy holnap szavazatával támogassa ezt a törvényjavaslatot is. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť