TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Azt gondolom, hogy nagyon fontos törvény az a törvény, amiről ma itt beszélgetünk és vitatkozunk. Én a bölcsődei rendszert szeretném kiemelni, mert ugyanúgy, mint az óvodáztatásnál, nagyon fontosnak tartom azt, hogy hároméves kortól kötelező legyen az óvodai ellátás. Viszont elmondtam már az elmúlt napokban, az a problémám ezzel, hogy a mellérendelést viszont elfelejtik, hogy hogy lesz például bölcsődei ellátás. Ez jó szándékú egyébként, mert azt látom, hogy nem a lakókörzethez tartozó körzetbe elviheti 15 százaléknyi szülő a gyermekét. Azt gondolom, hogy ez egy fontos dolog. Viszont azt látom ma is, hogy nincsenek férőhelyek, nincsenek bölcsődei férőhelyek. Ha ez a törvény el lesz fogadva, nem tudjuk betartani, és azért nem tudjuk betartani, mert férőhely hiányában nem tudjuk megvalósítani ezt a törvényt. Azt gondolom, hogy mindig, amikor egy-egy ilyen törvényt alkot a kormány, akkor fontos lenne feltérképezni, hogy megvan-e az a háttér, amivel tudják biztosítani a törvény betartásának a feltételeit. Biztos vagyok abban, hogy ezt a törvényt nem lehet betartani, pontosan azért, amit elmondtam.
Másrészt a sporttörvényhez két gondolatot szeretnék hozzáfűzni. Azt gondolom, hogy nagyon fontos az, ami ide le van írva, és természetesen lehet támogatni, ahogy Gúr Nándor képviselőtársam is elmondta. Én még azt is tovább bontanám, hogy esetleg a 14 év elegendő-e ebben a dologban, mert azt gondolom, 14 évesen lehet, hogy még nem tudja eldönteni kellőképpen a gyerek vagy fiatalkorú azt, hogy bemehet-e a ketrecbe vagy nem.
Azt gondolom, hogy 16 vagy 18 éves korhatár lenne a számomra megfelelő, de természetesen magával a koncepcióval teljes mértékben egyetértek, csak a korhatárát kellene esetleg még átgondolni. Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť