TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt országgyűlés! Azt gondolom, hogy az életpályamodell a honvédségen belül nagyon fontos helyzetképet tud kialakítani. A délelőtt folyamán beszéltem a mélyszegénységről, az elszegényedésről, a kilátástalanságról, most azért énnekem is el kell mondani, hogy amit miniszter úr tett a romatársaimmal a foglalkoztatás területén, az kiemelkedő volt az elmúlt időszakban, mert azért lehetett látni, hogy mennyien tudtak elmenni a honvédség kötelekébe, és tudtak egy olyan életet, életpályát elindítani, amely nagyon fontos volt számukra.
Az a program, amit meghirdettek, azt gondolom, hogy tisztán és világosan mutatja, hogy ha a kormányzat más szempontok alapján és hasonló módon tette volna a dolgát, mint ahogy a Honvédelmi Minisztérium, akkor ma nem itt tartanánk az elszegényedéssel és a mélyszegénységgel. Tehát azt gondolom, hogy ezt nagyon fontos tovább is követni, hogy a honvédségen belül találják meg azok a fiatalok a számításukat, akik egy ilyen életpályamodellt szeretnének befutni.
Azért is mondom ezt, mert azért a rendszerváltást követően a legnagyobb probléma az, hogy kiszorultak a romák a munkaerőpiacról, és nagyon sokszor őket tesszük felelőssé, hogy miért nem tudnak elhelyezkedni. Én azt gondolom, hogy mind a két oldalt meg kell vizsgálni, és meg kell adni azt a lehetőséget, hogy vissza tudjanak kerülni a munkaerőpiacra, és azt gondolom, hogy az elmúlt időszakban pontosan erre jó példa volt a Honvédelmi Minisztérium, hogy ezt a lehetőséget megadta. Különböző toborzóirodák munkáját ismerve, és már az állomány tagjaként is sok emberrel beszéltem, akik szintén elmondták, hogy ez egy nagyon fontos lépés volt.
Remélem azt, hogy a következő időszakban hasonló módon lehetőséget kapnak a roma fiatalok arra, hogy a honvédség kötelékén belül tudjanak szolgálni, és nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is, akár különböző missziókban is tudjanak munkát vállalni.
Én azt kérem, hogy a miniszter úr figyeljen erre külön. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť