SCHMUCK ERZSÉBET,

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET,
SCHMUCK ERZSÉBET, az LMP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! A törvényjavaslat sok területet átölel, túlnyomó része a napi életet, a mechanikus működést szabályozza. Ezzel semmi baj nincs, mert vannak benne pozitív javaslatok is. Azonban mielőtt elvesznénk a sok jogszabály-módosítás zűrzavarában, felhívnám a figyelmet, hogy vannak itt olyan javaslatok, amelyek sok ezer ember életét befolyásolják, nem feltétlenül pozitívan.
Ilyen a következő paragrafus, amely több ezer önkéntes katona életét érinti hátrányosan. Már a megnevezése sem igaz, mert az önkéntesség egy kikényszerített önkéntességen alapszik, amelytől a jog is elhatárolódik. Ráadásul visszamenőleges törvénykezéssel változtattak az érintettek életén, a törvényes nyugdíjat szolgálati járandósággá degradálva, mindenféle szakmai konzultáció mellőzésével. Éppen ezért javasoljuk megszüntetni azt a lehetetlen és igazságtalan helyzetet, hogy a szolgálati járandóságban részesülő önkéntes tartalékos katona a gyakorlatban 60 napos kötelező behívási időn túl is, akár korlátlan behívási időtartamra, ingyenes tartalékos rabszolgaként vagy másképpen nevezve tartalékos honvédségi fizetetlen közmunkásként dolgozzon különböző szolgálati helyeken, így pótolva a hivatásos állományt.
Ez a helyzet különösen méltánytalan a civil munkahellyel is rendelkező tartalékosokkal szemben, akiket amúgy is sújt egy kvázi jövedelemszerzési korlát, a minimálbér másfélszerese. Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť