TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, tegnap újra tüntetések voltak Magyarországon, azonban - ellentétben a szocialista kormányokkal - ezt a jelenlegi kormány nem elítéli, és nem megtámadja a tüntetőket, hanem tiszteletben tartja őket.
(8.30)
Tiszteletben tartja azon emberek véleményét, akik ebben a formában az utcára vonulással fejezik ki véleményüket, és üzennek a kormánynak, üzennek az országnak, hogy mivel értenek esetleg vagy mivel nem értenek egyet. Ez így rendjén is lenne.
Az azonban nincsen rendjén, hogy a tegnapi tüntetések is újra erőszakos cselekményekké váltak, és többen a tüntetők közül olyan cselekedetet hajtottak végre, amely nem illik bele a demokratikus rendszerbe, nem illik bele abba a véleménynyilvánításba, amelyet a tüntetés eszköze biztosít a magyar állampolgárok számára. Ez elég sajnálatos, és különösen az sajnálatos, hogy ezt most a Magyar Szocialista Párt nem ítélte el, és nem mondta azt, hogy nem ért egyet azzal, hogy a tüntetéseket erőszakos cselekmények kövessék.
A Magyar Szocialista Pártnak egy a fontos, hogy a kormányt, a kormányzati döntéseket, a kormányzati szereplőket lejárassa, kritizálja és megvádolja, megvádolja olyannal, ami valójában nem is létezik. Mert ha létezne a NAV elnökével szemben bármilyen konkrét tény, bizonyíték, bűncselekmény, amit a bűncselekmény vádjáról igazolnak, akkor nyilvánvalóan ezt ön is itt harsogná és elmondta volna. Önök azonban azt az utat választják, hogy vádaskodnak, kritizálnak, mindenféle konkrét eszközök, konkrét bizonyítékok nélkül.
Az ön felszólalásának címe: „Aktuális ügyek”. Ha megengedi, a kormánynak, a Fidesz-KDNP-többségnek és az országnak nem ezek az aktuális ügyek, amelyeket ön itt említett. Az aktuális ügy az, hogy a mai napon el legyen fogadva a jövő évi adótörvénycsomag, el legyen fogadva egy olyan adótörvénycsomag, amely biztosítja a jövő évi költségvetés bevételi oldalát, amely egyértelműen kifejezi azt, hogy a magyar kormány a családok mellett áll, a magyar kormány a kis- és középvállalkozások mellett áll, a magyar kormány a termelés és az érték létrehozása mellett áll.
Egyértelműen számunkra az az aktuális kérdés, hogy hogyan tudjuk a devizahitelesek sorsát rendezni. Nem igazak azok a vádak, hogy az Orbán-kormány okozta ezt a helyzetet. Ezzel ön csak kinevetteti magát, hiszen Magyarországon mindenki tudja, hogy valójában a szocialista kormányok hozták létre ezt a bajt, teremtették meg 2004 és 2008 között, megszüntetve a kedvezményes forint-lakáshitelezést. Önök ösztönözték, késztették az embereket arra, hogy devizahiteleket vegyenek föl. Éppen 2010-ben a Fidesz-KDNP-többség, az új kormány állította meg, hogy még nagyobb legyen a baj, és kezdte meg a probléma felszámolását. Ezek ma az aktuális ügyek.
Az a két törvényjavaslat, amelynek tárgyalását a héten fogja megkezdeni a parlament a fair bankokról, illetve a forintosításról, biztosítani fogja, hogy egyetlen magyar embernek sem kell attól tartania, aki ilyen hitelt vett föl, hogy mennyi lesz a törlesztőrészlete, hiszen a forintosítás egy stabilitást, egy biztonságot fog adni ezeknek a családoknak, ezeknek az embereknek.
Az aktuális ügy az, hogy a költségvetési törvény megtárgyalását megkezdi a parlament a holnapi napon, az általános vitáját le is zárja a héten, amelyben egyértelműen olyan döntések fognak születni, amely a magyar emberek, a magyar családok érdekeit szolgálja. Ezek az aktuális ügyek (Az elnök megkocogtatja a csengőt.), nem pedig az önök vádaskodásai. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť