MAGYAR LEVENTE

Full text search

MAGYAR LEVENTE
MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Köszönöm a támogató szavakat. Egyetlen momentumra engedje meg a tisztelt Ház, hogy reagáljak: nincs még egy olyan ország jelenleg az Európai Unióban, amely annyit tett volna és gyakorlati értelemben tett volna a környező régiók országai európai uniós integrációja érdekében, mint Magyarország. Tehát itt semmiféle módon nincsen arról szó, hogy mi ezt ne tartanánk fontosnak.
Éppen ellenkezőleg: Magyarországnak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy Horvátország csatlakozni tudott akkor, amikor; Magyarországnak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy Szerbia uniós integrációja olyan ütemben halad, amilyenben; Magyarországnak elévülhetetlen érdemei vannak, és ez továbbra is így lesz, a nyugat-balkáni országok transzatlanti integrációjának elősegítésében, és ilyen módon a kelet-európai térség nevezett államai is - és itt most Grúziáról beszélünk elsősorban - maximálisan élvezik a magyar kormány támogatását.
Meggyőződésünk, hogy ezen hányatott sorsú régiónak csakis az nyújthat hosszú távú konszolidációt és gazdasági perspektívát, valódi fejlődési perspektívát, hogyha ez az Európai Unióhoz kapcsolódóan történik, és ez egy minél szorosabb kapcsolódást jelent; első körben ilyen módon egy politikai társulást gazdasági szabadkereskedelmi megállapodással, perspektivikusan pedig, még egyszer, amennyiben az érintett népek ezt kívánják, teljes jogú tagsággal. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť