NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Balog Zoltán miniszterjelölti meghallgatásán konstruktív felvetésekkel éltem a népesedéspolitika terén, de nem kaptam rájuk választ. Arra az első, legfontosabb, mindent meghatározó kérdésemre sem, hogy egyetért-e azzal, hogy a magyarság legnagyobb problémája a népességfogyás. Mert ŕ Jobbik ezt ilyen kategorikusan le merte írni ŕ programjában. Nem azt kérdeztem tehát, hogy az egyik legnagyobb probléma-e ez, hanem hogy a legnagyobbnak tekinti-e.
Nagy különbség, ugyanis ha első helyre soroljuk ŕ népességfogyás megállításának feladatát, akkor nem lehet például forráshiányra hivatkozva leszavazni a demográfiai fordulatot célzó javaslatainkat. Akkor radikális áfacsökkentést kell végrehajtani a gyermekneveléshez szükséges cikkeknél. Akkor államilag támogatott otthon- és bérlakásépítési és -vásárlási programot kell kialakítani, hogy családok jöhessenek létre itthon a külföldre való menekülés helyett. Akkor be kell vezetni a szociális kártyát, hogy a családtámogatásra szánt pénzek ne a szülők gyermeknevelést nem érintő igényeire vagy szenvedélyeire fordítódjanak. Akkor a családi adókedvezményt több más adónemre is ki kell terjeszteni, hogy az alacsonyabb keresetű dolgozók is igénybe tudják venni. Akkor a negyedik gyermek esetén is ki kell terjeszteni és emelni kell ŕ családi adókedvezmény gyermekenkénti összegét, akár csak szimbolikus mértékben is, de ŕ négygyermekes családmodell megbecsülése, népszerűsítése indokolt volna.
(16.30)
Akkor be kell vezetni a második gyermektől járó kedvezményt számos olyan területen, például a tömegközlekedés, táboroztatás, közétkeztetés esetén is, ahol ma még kizárólag a nagycsaládosoknak jár kedvezmény. Akkor a családtámogatási rendszert a nyugdíjrendszerhez hasonlóan inflációkövetővé kell tenni.
Államtitkár úr, a Jobbik szakmai javaslatának folytatását hosszasan sorolhatnám még, de az alapkérdés, amire egyenes választ várok: egyetértenek-e azzal, hogy a magyarság legnagyobb problémája a népességfogyás?
Köszönöm válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť