DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A kormány intézkedései beszélnek deklarációk helyett, ami az elmúlt négy évben történt, hogy ha volt terület, amire szinte korlátlan mennyiségben forrásokat biztosítottunk, főleg a családi típusú adókedvezmény esetében, amivel összességében mégiscsak több mint 500 milliárd forintot hagytunk a családok zsebében, ez bizonyítja a családpolitika súlyát a kormányzat tevékenységén belül, hiszen ilyen mértékű támogatást a családok nagyon régóta nem kaptak. Nemcsak a Bokros-csomagra kell gondolnunk, vagy nemcsak a szocialisták azon szándékára, hogy megadóztassák a családi pótlékot, hanem ha objektíven végignézzük, ilyen mértékű anyagi megbecsültséget a családok, a családosok nagyon régen nem kaptak Magyarországon, mint most.
Ennek a legfontosabb része, ahogy mondtam, a családi típusú adózás bevezetése, amely már nemcsak családi típusú adózás, de ha mondhatjuk, családi típusú járulékfizetés is, hiszen a járulékokra is kiterjed immáron egy éve a családi típusú kedvezmények rendszere. Így egy háromgyerekes átlagjövedelmű család nem fizet már adót, a nettó és a bruttó jövedelme ugyanannyi. A képviselő úr azt kérte, hogy ez legyen inflációkövető. Ez teljes mértékben követi az inflációt, hiszen a teljes adótartalom ott marad a családosoknál, a teljes járulékösszeg ott marad a családosoknál. Ha nő az illető keresete, és ezzel arányosan a 16 százalékos személyi jövedelemadó is nőne, akkor a nagyobb összeg marad már ott a családoknál, hiszen ugyanakkora lesz a kedvezmény mértéke.
A közlekedési kedvezményekre célzott a képviselő úr. Ezt örömmel hallottam. Jómagam még fővárosi képviselőként terjesztettem be a kismamabérletet, ami azóta megvalósult, állami normatív támogatást is adtunk hozzá, kibővült, most már gyeden, gyesen, tgyáson lévő kismamák, kispapák is igénybe vehetik ezt a közlekedési segítséget. Beszélhetünk a gyed extráról, a bölcsődei férőhelyek létesítéséről, óvodafelújításokról, a munkahelyvédelmi akciótervben biztosított járulékkedvezményekről (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), kötelező részmunkaidő bevezetéséről a kismamák részére a munka törvénykönyvében, és még sok minden területen, ami tényleg biztosítja a primátusát a családpolitikának.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť