ALMÁSSY KORNÉL

Full text search

ALMÁSSY KORNÉL
ALMÁSSY KORNÉL (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem kiragadtam a mondatokat, előttem van az Observer médiafigyelője, amiben szó szerint benne foglaltatnak ezek a mondatok, amiket az előbb idéztem.
Valóban, az oktatás egy hosszú folyamat, de a miniszter úr az elmúlt öt évről beszélt. Akkor itt valami mégsem stimmel! Illetve még egy dolgot tudok feltételezni, hogy valószínűleg a koalíciós partner, a Magyar Bálint vezette oktatási tárca tevékenységét ítélte meg a miniszter úr. Akkor meg azt gondolom, önök között kellene rendet tenni, hogy az oktatás valójában miért jutott ilyen szintre, amilyen szintre jutott az elmúlt öt esztendőben.
Az elmúlt néhány évben, 2004-ben, 2006-ban, 2007-ben módosították a közoktatási törvényt. A közoktatási törvény módosításai gyakorlatilag teljesen követhetetlenek már nemcsak a törvényhozók számára, hanem a pedagógusok számára. Azt gondolom, hogy amikor reformról beszélünk, akkor erről is jó lenne szót ejteni.
Jó lenne végre olyan intézkedéseket és olyan reformokat hozni, amelyekkel a szféra nagy része egyet tud érteni, és amelyekben valamifajta konszenzus alakul ki. Úgy látszik, ezek a kérdések és Hiller miniszter úr szavai is azt mutatják, hogy az elmúlt öt év oktatáspolitikája teljes kudarc volt. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban. - Közbeszólás az MDF padsoraiból: Így van!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť