DR. KATONA TAMÁS

Full text search

DR. KATONA TAMÁS
DR. KATONA TAMÁS pénzügyminisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! . A napirenden szereplő, 13328. számon benyújtott magyar-lett, valamint a 13329. számon benyújtott magyar-litván kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt a szakértői tárgyalások lezárását követően a kormányok felhatalmazása alapján a szerződő államok kormányainak képviselői aláírták. A partnerországok már mindkét egyezményt ratifikálták, hatálybalépésükhöz szükséges, hogy azokat a Magyar Országgyűlés is erősítse meg.
A 13330. számon benyújtott magyar-észt kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt az Országgyűlés 100/2003. számú határozatával már megerősítette. Az egyezmény megerősítéséről szóló jegyzékváltás megtörtént, ezzel az egyezmény hatályba lépett.
Ahhoz, hogy a napirenden szereplő nemzetközi szerződések a belső jog részévé váljanak, szükséges azok jogszabályban való kihirdetése. Tekintettel arra, hogy mindhárom egyezmény kizárólagos törvényhozási tárgyat érint, ezért kihirdetésükre csak törvényben kerülhet sor.
Mindhárom egyezmény hatálya a jövedelem- és a vagyonadókra terjed ki, meghatározza, hogy az egyes jövedelemfajták, illetve a vagyon tekintetében melyik szerződő államnak milyen körben van adóztatási joga. Az egyezmények szabályozása megfelel a nemzetközi gyakorlatnak és az általunk eddig megkötött más, kétoldalú szerződésekben foglaltaknak. Jól szolgálják a kétoldalú kapcsolatok fejlődését, valamint a magyar, lett, litván és észt befektetők érdekeit.
Tisztelt Országgyűlés! Az elmondottak alapján kérem a magyar-lett és a magyar-litván kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény megerősítéséről és kihirdetéséről, valamint a magyar-észt kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény kihirdetéséről szóló törvényjavaslat elfogadását.
Köszönöm szépen, elnök asszony. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť