LÁZÁR MÓZES

Full text search

LÁZÁR MÓZES
LÁZÁR MÓZES (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Két esztendővel ezelőtt, a kormányprogram benyújtásakor a kormányoldal részéről többen megnyugtattak bennünket, maga a miniszterelnök is, hogy nem lesz gázáremelés, illetve hogy az energiaterhek nem jelentenek elviselhetetlen problémát a családok, az emberek számára.
Ehhez képest az elmúlt két esztendőben azt tapasztaltuk, mondjuk, a gáz terén, hogy a Medgyessy-kormány négy alkalommal emelte meg a gáz árát. Ez azt jelenti, hogy 40,50 forintról 58,50 forint lett az egységi gázár. A villamos energia terén pedig kétszeri emelés volt, amit idén január 1-jétől még a 13 százalékos áfanövekedés is sújt.
Az a másfél millió ember, aki aláírta a nemzeti petíciót, ma már tényleg nem azt kéri a kormánytól, hogy ne emelje az energiaárakat, hanem azt kéri, hogy ennek gátat kell szabni: meg kell határozni azt a mértéket, amely mérték még elviselhető a családok, az emberek számára. Ezért az aláírásukkal azt kérik, hogy a villamos energia és a gáz áremelésének mértéke az infláció mérténél ne legyen nagyobb, szabjunk gátat ennek a folyamatnak. Hiszen nagyon jól tudjuk, hogy ma egy átlagos családban az energiaköltségek, a lakásfenntartási költségek arányaikban lényegesen magasabbak, mint ez az Európai Unió átlagában van.
Mi tisztelettel arra kérjük a kormányoldalt és a többséget, hogy támogassák a sürgős tárgyalásba vételt, ugyanis az a másfél millió ember, aki ezt aláírta, ezt kéri önöktől. Természetesen nekünk nincs lehetőségünk arra, hogy a többséget biztosítsuk, ehhez szükség van az önök támogató szavazatára. Gondolom, önök is naponta tapasztalják azt, hogy akár a lakossági fórumokon, akár egyéb rendezvényeken mindenki arról beszél, a nyugdíjasok, a családosok, hogy elviselhetetlenek az energiaterhek.
Ennek szeretnénk gátat szabni, hogy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) az infláció mértékénél ne legyen nagyobb az energiaár-emelések mértéke. Ehhez nyújtottuk be a törvénymódosítási javaslatokat.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť