FILLÓ PÁL

Full text search

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság előadója: Igen tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! A Gödöllői Városi Bíróság megkeresésében kérte az Országgyűlés döntését dr. Gémesi György országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése tárgyában, mivel ellene dr. Mészáros József feljelentést tett rágalmazás vétsége miatt.
A feljelentés szerint Gödöllőn, 2001. szeptember 20-án több száz ember békés tüntetést tartott a Petőfi Sándor Művelődési Központ átszervezése, valamint az eddig sikeres igazgató, Kecskés József és népművelőtársai leváltása, illetve eltávolítása ellen. Dr. Mészáros József a tüntetés egyik fő szervezője volt, ő volt az, aki a tüntetést szeptember 12-én a törvényben előírtaknak megfelelően a rendőrségnek írásban is bejelentette. A feljelentés tárgya az, hogy november közepén megjelent a Népszabadságban dr. Gémesi Györgynek, Gödöllő város polgármesterének a nyilatkozata, mely szerint ő utánanézett a rendőrségen, hogy ki jelentette be a tüntetést, és a válaszból megállapította, hogy a Hit Gyülekezetének egyik vezető embere volt a bejelentő. A feljelentő szerint - mivel ő volt az, aki bejelentette a tüntetést, és ezt nagyon sokan tudták a városban - Gémesi György képviselőtársunk nyilatkozata alapján a városban a továbbiakban mint vezető “hitest” kezdték el a feljelentőt emlegetni, és ez a tényállítás súlyosan sérti az ő jó hírnevét (Derültség az ellenzéki oldalon.) - még nincs vége -, jelentős mértékben csorbítja a feljelentő becsületét, és sérti vallásos meggyőződését is.
A mentelmi bizottság az ügyet 2003. február 19-ei ülésén tárgyalta. Bizottságunk hatáskör hiányában nem jogosult állást foglalni a büntetőjogi feljelentés vagy felelősség kérdésében, továbbá nem vizsgálhatja a tényállást. A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítottuk, hogy a feljelentésben foglaltak nem olyan súlyúak, amelyek indokolnák az ügy büntetőjogi értékelésére irányuló törekvést. Erre tekintettel a mentelmi bizottság a feljelentést zaklató, az Országgyűlés munkáját zavaró jellegűnek minősítette.
Mindezek alapján bizottságunk egyhangú szavazattal azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy dr. Gémesi György országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť