DR. KELEMEN ANDRÁS

Full text search

DR. KELEMEN ANDRÁS
DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! A korábban köztünk lezajlott levélváltás alapján tudom, ön úgy ítéli meg az M7-es út díjasítása utáni helyzetet, hogy a forgalom esetleg fokozatosan fog emelkedni a régi 70-es úton, és ezért elegendő a Martonvásárt elkerülő út építését 2015 utánra tervezni. Amennyiben a forgalom, ahogy ön fogalmazott, esetleges megnövekedése szükségessé teszi, annak kiküszöbölésére kész intézkedési tervet kidolgozni.
Én ezt köszönettel veszem, csak nem tartom elégségesnek. A 29 ezer forintos évi autópályadíj ugyanis a közvélemény szerint is feszített összeg, amelynek kifizetése a közlekedőket elriasztja. Martonvásár pedig - említhetnénk más települést is, de talán itt a legsúlyosabb a helyzet, amit látok - tipikusan olyan település, amelyet az autópályát kiváltó 70-es számú főút kettőbe szel, és amelynek régi főutcája igen szűk, kétoldalt nagy személyforgalmú középületekkel és lakóházakkal.
(14.10)
Mindenféle műszeres monitorozás nélkül is megállapítható, hogy már most, januártól Martonvásár főutcáján közepes nyári forgalom zajlik, ezen belül a kamionforgalom ugrásszerűen megnövekedett. Amikor a forgalom változik, úgy gondolom, akkor van szükség az elkerülő útra, vagyis most, és nem a tervek szerint 2015 után.
Kérésem az, hogy intézkedjék, miniszter úr, a Martonvásárt elkerülő út építésének sürgős megkezdése iránt, és kérdésem ugyanez: intézkedik-e?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť