LENGYEL ZOLTÁN

Full text search

LENGYEL ZOLTÁN
LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A szocialisták a kampányban azt ígérték, hogy a mezőgazdaság és az agrártámogatások kiszámíthatóak lesznek, erre Medgyessy Péter miniszterelnök úr is garanciát vállalt.
(15.30)
Ma már tudjuk, hogy a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a gazdák biztosan számíthatnak az esetlegesen nagy kegyesen megítélt támogatás késedelmes kifizetésére, a már beadott pályázatok forrásainak befagyasztására, esetlegesen felfüggesztésére. Emellett azt is látjuk, hogy minden lehetséges pénzt és pozíciót az agrárkamara igyekszik megkaparintani, nem kevés sikerrel. Történik mindez akkor, amikor például Fejér megyében 3-4 ezer túlsúlyos sertésből mindösszesen száz darabot - ismétlem, miniszter úr, 3-4 ezerből összesen száz darabot szállítottak el. Ezt nevezik önök megoldásnak.
De nézzük tovább a véletlenek sorát! Az eddig elmondottakhoz valószínűleg semmi köze annak, hogy a Fejér Megyei FM Hivatal NFA-s egyik új dolgozóját úgy hívják, hogy Benedek Rita. Ha megnézzük az FVM honlapját, megtudhatjuk, hogy Benedek Fülöp pénteken kinevezett államtitkár úr lányát is Benedek Ritának hívják. Tudják, annak a Benedek Fülöpnek, aki tulajdonosa a régi és új elvtársi vadászatok bölcsőjének, a tiszapüspöki Aranykorona Részvénytársaságnak, akinek tulajdonostársa egy bizonyos Erős János, szintén tulajdonostársa egy bizonyos Csaplár Katalin, aki Medgyessy Péter miniszterelnök úr felesége, tulajdonosa a Mirage 86 Részvénytársaságon keresztül a Medgyessy Tanácsadó Kft., a BIL Invest Kft.-n keresztül pedig egy Dublinban bejegyzett off-shore cég.
Tisztelt Miniszter Úr! Valóban igaz a hír? Valóban Benedek Fülöp lányát nevezték ki a Fejér megyei hivatalba? Ha igen, akkor milyen szakmai feltételek alapján választották ki? Talán egy Egerből érkezett hölgy sokkal jobban ismeri a megyét, az ottani gazdálkodók problémáját, mint a napokban elbocsátott több mint tíz falugazdász? Vagy egyszerűen csak gátlástalanul épül a hálózat a miniszterelnök üzlettársától az off-shore cégig?
Várom szíves válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť