FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen. Mint említettem, a 28. pontban a módosító indítvány lényege az, hogy Dávod kerüljön a kunsági borvidékhez. A bizottsági ülésen a minisztériumot képviselő személy a következőt mondja erről az indítványról - direkt nem mondom a nevet, ne értsék félre, nem akarok kellemetlenkedni -: “Nem támogatja a kormány, egyrészt azért, mert Dávod község a termőhelyi ökológiai adottságai alapján jó helyen van a hajós-bajai borvidéken, másrészt még sosem tartozott a kunságihoz.” Az a helyzet, hogy a jelenleg hatályos bortörvény szerint - ezt is behoztam - Dávod természetesen jelenleg is a kunsági borvidékhez tartozik. Nagyon szépen kérem a miniszter urat, hogy kellőképpen készítsék fel a kollégákat. Biztos, hogy mi sem vagyunk mindennek a tudói, de azért testközelből éljük meg ezeket a helyzeteket, és elég jól ismerjük, hogy melyik körzetnek milyen adottsága van. Hozzáteszem, a mezőgazdasági bizottság éppen ezért nem támogatta, de lám, a gazdasági és a környezetvédelmi bizottság támogatja azért, mert az előterjesztő képviselője megváltoztatta az álláspontját e két utóbbi bizottság ülésére, úgyhogy látunk esélyt ennek az elfogadására.
Még egy hasonló besorolást engedélyez - néhányat elutasítva -, hosszan vitatkozhatnánk rajta, de nem teszem, mert megfogadom elnök úr tanácsát. Mégis egy pozitív hírrel hadd zárjam: Pichler Imre képviselőtársammal benyújtottunk egy módosító indítványt, és örömmel nyugtáztam, hogy a sok-sok eddigi elutasított indítvány mellett, amelyeket megkritizáltam, Szentlőrinc besorolását a szigetvári körzetbe - amit szakmailag megalapoztunk - mindhárom bizottság és a kormány is támogatja.
Köszönöm szépen a türelmüket és az egyetértésüket is. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť