ECSŐDI LÁSZLÓ

Full text search

ECSŐDI LÁSZLÓ
ECSŐDI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány 2003 márciusában döntött Dunaújváros és térsége fejlesztéséért tárcaközi bizottság felállításáról. A döntés kiváltó oka, hogy a Dunaferr Rt. gazdasági stabilitása megingott, így a térséget nagymértékű munkanélküliség fenyegette. Azóta a tárcaközi bizottság megalakult és folyamatosan tevékenykedik. Ennek eredményeként elkészült a Dunaújváros és térsége fejlesztési program, ennek keretében olyan projektek kerültek kidolgozásra, melyek megvalósításával új munkahelyek létesülhetnek, új befektetőket irányít a kormány a térségbe. Megszületett az M6-os gyorsforgalmi út Budapest-Dunaújváros közötti szakaszának és a dunaújvárosi híd megépítésének előkészítése és 2006-ig való befejezése. E beruházások nagyban javítják a térség tőkevonzó képességét. Szeptemberben kiírásra került a Dunaferr privatizációs pályázata, mely újabb félelmeket gerjesztett a vállalatnál dolgozókban, a város és környéke lakóiban, félve a nagymértékű elbocsátásoktól.
A fentiek alapján kérdezem államtitkár urat mint a tárcaközi bizottság elnökét is: miért vált szükségessé a Dunaferr privatizációja? A privatizáció során megfelelő védelmet kapnak kapnak-e a foglalkoztatottak? Az új tulajdonosnak szerepet kell-e vállalnia a város és térsége munkaerőpiacán?
Tisztelt Államtitkár Úr! Gondolom, ön is egyetért velem, hogy a Dunaferr Rt. nem egy a vállalatok közül. A cég sikere vagy kudarca kétszázezer család helyzetét befolyásolja. Léte vagy nemléte a magyar acélgyártás, azaz egy szakma jövőjét határozza meg. Ezért kérem a kormányzatot, hogy kiemelt ügyként kezelje a Dunaferr helyzetét.
Államtitkár úr, érdeklődéssel várom megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť