DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Köszönöm szépen, elfogadom. Tisztelt Államtitkár Úr! Ez év június 2-án kérdést intéztem az ön miniszteréhez; többek között megkérdeztem, mit kíván tenni miniszter úr azért, hogy a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Társaság mielőbb megkapja az 53,9 millió forintot, ami a korábbi parlamenti döntés következtében a közalkalmazotti bérek emelésének a fedezete. Miniszter úr akkor válaszában azt mondta, hogy elfogadott üzleti tervnek kell lennie ahhoz, hogy az egyébként a tárcánál rendelkezésre álló pénz átutalásra kerülhessen. Sajnos, a miniszter úr által delegált többségi tulajdonosi képviselő minden különösebb indok nélkül az üzleti terv elfogadását nem támogatta, annak ellenére, hogy a miniszter úr egyik helyettes államtitkára ez év januárjában írásban is úgy nyilatkozott - szó szerint idézem -: “összességében megállapítható, hogy a Gödöllői Királyi Kastély Kht. elkészített üzleti terve megalapozott.”
Érthetetlen lenne számomra ez a viselkedés akkor, ha nem kaptam volna meg azt a megállapodástervezetet, amiben gyakorlatilag diktátumként miniszter úr a pénz átutalásának feltételéül a jelenleg funkcionáló ügyvezető igazgató közös kezdeményezéssel történő felmentését javasolja.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mindamellett, hogy szakértői vélemények szerint nem szükséges elfogadott üzleti terv a törvényben előírt béremelés fedezetének átutalásához, megdöbbentő és felháborító, hogy miniszter úr ehhez a törvénysértő állapothoz asszisztál, annak feloldását személyi kérdés megoldásához köti. A miniszter úr politikai tanácsadójának nagy nyilvánosság előtt elhangzott kijelentése, miszerint dr. Kőrösvölgyi László igazgató úr munkájával szemben semmilyen szakmai kifogás nem merült fel, arra enged következtetni, hogy emögött politikai szándék és akarat húzódik meg.
Kérdezem államtitkár urat, hogy egyrészt milyen konkrét kifogása van az ügyvezető igazgató tevékenységével kapcsolatosan, illetve mikor kívánja a törvényes állapotot helyreállítani azzal, hogy a rendelkezésre álló közel 54 millió forint átutalását engedélyezi.
Várom szíves válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť