TATAI-TÓTH ANDRÁS

Full text search

TATAI-TÓTH ANDRÁS
TATAI-TÓTH ANDRÁS (MSZP): Itt is nyomatékosítani szeretném, hogy a balliberális kormányoldal a 2003. évi költségvetésben nagy figyelmet fordított a határon túli magyarok támogatására és az egyházi iskolákban tanuló fiatalokra is. Az egyházi közoktatási intézményekben tanulókra a minden ellátottra vonatkozó támogatáson túl kiegészítő támogatásként a korábbi évek 3,8 milliárdját 6,6-re emeltük, ez 74 százalékos növekedés. A határon túli magyarok oktatási, kulturális támogatását az Oktatási Minisztérium költségvetésében a korábbi évek 400 milliójáról több mint háromszorosára, 1 milliárd 365 millióra emeltük.
Nehéz volt a költségvetési törvényből pontosan kigyűjteni a gyermekekre, az ifjúságra, az iskolákra, a képzésre, tehát a jövőre szánt és fordított összegeket, de felelősséggel állítom: a Medgyessy-kormány első évében a gyermekek, a fiatalság óvodai, általános, középiskolai és felsőoktatási ellátására, nevelésére és képzésére fordított állami források 40 százalékkal növekedtek a korábbi évekhez viszonyítva. Emellett, ahogy már említettem, a családok garantált támogatása 2003-ban 50 milliárd forinttal, 30 százalékkal több, mint 2001-ben volt.
Hogy mit hoz a jövő? (Közbeszólás az MDF soraiból: Káoszt.) A jóslás nem képviselői feladat. Ami viszont a felsorolt tények alapján is megállapítható, az elmúlt másfél évben az ország, a nemzet jövője, a családok és a gyermekek érdekében hoztuk meg döntéseinket. Ezekkel nem kivettünk, hanem a következő években, tehát a jövőben is érvényesen sokféle módon tettünk a családok, a családosok pénztárcájába. Ezek a tények természetesen többféleképpen értékelhetőek, de a tények figyelmen kívül hagyását minden erkölcsi normarendszer, így a polgári értékrend is elfogadhatatlannak tartja, egyszerűen szólva: hazugságnak nevezi.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť