DR. VIDORNÉ DR. SZABÓ GYÖRGYI

Full text search

DR. VIDORNÉ DR. SZABÓ GYÖRGYI
DR. VIDORNÉ DR. SZABÓ GYÖRGYI (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Többek között egyvalami nagyon megütötte a fülemet a mai vitanapon, amit nem szeretnék reagálás nélkül hagyni, nevezetesen, hogy az előző kormány a kötelező nyugdíjemelésen kívül még további összegeket juttatott a nyugdíjasoknak - hát ez így, ebben a formában nem igaz. (Dr. Mátrai Márta: Nézz utána!)
Ugyanis a nyugdíj megállapításáról a törvény úgy rendelkezik, hogy azt az infláció arányában, úgynevezett svájci indexálás alapján kell megállapítani és kifizetni. Tehát amennyiben az infláció a költségvetésben alultervezett, nem kapják meg a nyugdíjasok valóban az arra az évre vonatkozó nyugdíj összegét, hanem később, az év végén a korrekciónál visszamenőleg kapják meg azt, amivel bizony már egész évben gazdálkodhattak volna (Dr. Mátrai Márta: A kamataival együtt!), tehát szeretném, ha ez nem így maradna.
És hogy mit hoz a jövő, én azt szeretném elmondani, hogy mi igyekszünk ebben az évben úgy megállapítani az inflációt, hogy lehetőség szerint a legpontosabban találjuk el a következő évre vonatkozóan, hogy valóban a nyugdíjasok kapják meg az utolsó fillérig azt, amivel egész évben gazdálkodhatnak, és csak nagyon kevés korrekcióra kerüljön sor.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť